Deschiderea pasajului rutier de la Piața Presei, amânatăPasajele rutiere de la Piața Presei par terminate, au fost trasate chiar și marcajele rutiere și montate balizele de delimitare, dar nu vor fi deschise în viitorul foarte apropiat. Enel încă mai lucrează la un post de transformare, motiv pentru care nu pot fi amenajate trotuarele și spațiile verzi. 

"Momentan s-a demarat procedura de constituire a Comisiei in vederea receptiei la terminarea lucrarilor, ca urmare a notificarii constructorului. Data la care va fi pus in functiune Obiectivul de investitii „Pasaj rutier Piata Presei Libere" nu poate fi anticipata, din cauza ca depinde de constatarile Comisiei de receptie la terminarea lucrarilor.
De asemenea, Enel lucreaza la un post de tranformare (nu este vorba despre o lucrare a Primariei Municipiului Bucuresti), iar anumite zone afectate (trotuare, spatii verzi) se pot inchide numai dupa finalizarea lucrarilor.
In ceea ce priveste refacerea spatiilor verzi, va incepe amenajarea peisagistica." - se arată într-un răspuns al Primăriei Municipiului București, la solicitarea B365.ro.

În ceea ce privește pasajul pietonal nou deschis pentru traversarea Șoselei Kiseleff, cu toate că a fost deschis accesul, iar vechea trecere de pietoni a fost desființată, nici acesta nu este complet finalizat: "Proiectul prevede rampe mobile pentru carucioare, acestea urmand a fi montate in perioada urmatoare" - precizează reprezentanții Primăriei. 

Citește și Cum arată PASAJUL PIETONAL DE LA PIAȚA PRESEI. Ce hibe are pasajul și de ce e folosită încă trecerea 

Contractul de proiectare şi execuţie a Pasajului Piaţa Presei Libere a fost atribuit Asocierii SC Apolodor Demolari SRL-SC Eurovia Construct International – SC Tehcon & Edilitare şi Infrastructura SRL – SC Consitrans SRL. Valoarea finală pentru care a fost atribuit contractul este de 74,9 milioane lei (18,2 milioane euro). La acest contract se adaugă şi cel pentru consultanţă, pentru care Primăria Capitalei este dispusă să plătească 70.000 de euro.

Pasajul subteran de la Piaţa Presei Libere va face legătura între Șos. Bucureşti – Ploieşti şi bulevardele Kiseleff şi Mărăşti. Lungimea totală a lucrării va fi 740 de metri din care pasajul propriu zis va avea 190 m, iar rampele vor avea o lungime de 140 m şi o lăţime de 7,8 m. Se va intra în pasaj de pe Șoseaua Bucureşti-Ploieşti, din dreptul Fântânii Mioriţa şi se va ieşi fie spre Bd. Kiseleff, fie spre Bd. Mărăşti. Astfel, aproximativ la jumătatea pasajului, se va realiza o ramură ce asigură ieşirea spre bulevardul Mărăşti. Această ramură va fi alcătuită dintr-un tronson de tunel cu o lungime de 130 m şi o rampă de ieşire cu o lungime de 140 m. 

Inaugurarea oficială a pasajului a fost amânată pentru luna iunie, după ce în zona rampei spre Bd. Mărăști au fost descoperite mai multe cabluri electrice care nu erau prevăzute în planul Enel și au trebuit mutate. 

Etichete: Kiseleff, pasaj, pasaj pietonal, pasaj rutier, Piaţa Presei, rampă, realitatea, Șoseaua Bucureşti-Ploieşti

0/2 COMENTARII
walle
23 iun 14:33
+0
VOTURI
-0
este un pasaj facut fix pe dos decat este necesar... daca era facut pentru IESIRE din oras fara sa mai stai la semafor la piata presei ii intelegeam utilitatea, dar sa aduci un BULUC de masini mai usor in centrul orasului unde nu au ce face decat sa stea la semafor este cretinism curat
Vali
19 iun 14:12
+0
VOTURI
-0
eu cand am spus ca se va deschide in august-septembrie. Voi insistati sa il credeti pe Oparescu cu spagile lui

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h