DESCINDERI la două clanuri din Capitală.Cum obţin interlopii supremaţia:"Batem de când ne-am născut"Procurorii DIICOT au descins, joi, la două grupări violente de cămătari şi proxeneţi. Este vorba despre clanurile Chira şi Vijay din Capitală, ai căror membri sunt acuzaţi că obligau minore să se prostitueze sau le vindeau altor proxeneţi pentru 600-1.000 de euro şi dădeau bani cu camătă, pe care îi recuperau prin ameninţări şi bătaie. "Asta facem de cand ne stim. Batem. Si te luam din pat sau de sub pat daca ne superi", a spus cu sinceritate un interlop, in momentul in care politistii si procurorii au descins la adresele celor din clanul sau.

DESCINDERI la doua clanuri din Capitala.Cum obtin interlopii suprematia:"Batem de cand ne-am nascut"
DESCINDERI la două clanuri din Capitală.Cum obţin interlopii supremaţia:"Batem de când ne-am născut"
Foto: verticalnews.ro

Nu mai putin de 220 de politisti si luptatori din trupele speciale inarmati pana in dinti au descins, joi, la 20 de adrese ale unor interlopi bucuresteni, despre care aveau informatii ca au castigat, prin frica indusa victimelor, suprematia in mediul infractional din Bucuresti, Ilfov si Calarasi dar si averi impresionante. În cauză au fost puse în aplicare 20 de mandate de aducere emise pe numele suspecţilor şi alte 25 de citaţii pentru martori.

Ancheta a fost începută de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura Centrală în luna februarie, din cercetări rezultând că gruparea infracţională ar fi fost constituită în jurul liderului, în baza relaţiilor de rudenie dintre membrii.

"Majoritatea membrilor grupării infracţionale sunt bănuiţi că ar fi folosit violenţă în derularea actelor infracţionale, inducând o stare de temere şi încercând să câştige supremaţia în mediul infracţional din Bucureşti, Ilfov şi Călăraşi. Principala activitate a grupării o reprezenta acordarea de împrumuturi băneşti cu camătă persoanelor din anturajul acestora sau persoanelor recomandate de apropiaţi ai grupului", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Alţi membri ai grupării se ocupau cu recrutarea, adăpostirea şi transportarea unor tinere minore, pe care le puneau să se prostitueze în Bucureşti şi Ilfov, sumele obţinute astfel fiind împărţite în mod egal între membrii grupului, scrie click.ro.

Potrivit unor surse judiciare, o latură a grupării era organizată în jurul unei familii interlope celebre în Capitală, clanul "Chira". Gruparea era coordonată de Aurel Chira, cunoscut în lumea interlopă din București și județul Călărași. Locotenenţii acestuia erau Cristian Rafael Chira, Robert Chira, Albert Chira, Laurențiu-Ionuț Chira, Jan Mihai şi Florin Valentin Gheorghe, rude directe sau prin alianţă cu Aurel Chira. Majoritatea membrilor acestei grupări sunt persoane de temut atât în București, cât şi în Ilfov și Călărași, fiind cercetați în trecut pentru conflicte violente cu alte grupări rivale, au precizat sursele citate. Gruparea a devenit cunoscută încă din anii 90 când activa în sectorul 3, după care li-a extins sfera de influență.

Aceştia sunt suspectaţi că au dat împrumuturi cu camătă, iar unii dintre ei ar fi obținut sume mari de bani și din activități economice care în prezent sunt cercetate în dosare penale.

"Datorită renumelui acestora şi influenței asupra funcționarilor din mai multe primării ai localităților din județul Călărași, aceștia au dobandit de-a lungul timpului, mai multe terenuri, păduri și bălți, fapt ce le-a conferit o situație financiară foarte bună", au mai arătat sursele judiciare.

Anchetatorii au stabilit că membrii grupării dădeau bani unor persoane din anturajul lor sau recomandate de acestea, iar dacă datornicii nu mai aveau posibilitatea să restituie sumele împrumutate și dobânda aferentă, le amerninţau familiile, iar în unele cazuri ajungeau la urmăriri și blocări în trafic, intrări în locuințele acestora prin forțarea ușii de acces, lovire cu pumnii, picioarele și corpuri contondente.

O altă latură a grupării infracționale, din care făceau parte Ion Vijai, Mihai Dinu, zis Gogoașă, Traian Suhățeanu, zis Taran și Irinel Argint, zis Papuc, persoane cunoscute ca fiind extrem de violente, se ocupa de racolarea unor tinere minore, pe care le puneau să se prostitueze sau le vindeau altor proxeneţi, cu sume cuprinse între 600 și 1.000 de euro.

Potrivit anchetatorilor, membrii clanului Chira, sunt acuzati de camatarie. Cea facuta cu pumnul, amenintari sau batai cu parul atunci cand "imprumutatul" nu mai reusea sa faca fata dobanzilor care cresteau de la o zi la alta. Cel putin asta sustin anchetatorii.

"Daca imprumutatul nu mai are bani atunci membrii gruparii reactioneaza cu violenta. Fac presiuni psihice si fizice ca sa recupereze banii imprumutati, dar si dobanda, care uneori depaseste suma initiala imprumutata", a afirmat comisar sef Calin Aurel, citat de stirileprotv.ro.

Iata cum a reactionat la aceste acuzatii un barbat din familia Chira: "Noi suntem trecuti la plan, planul de bataie Chira. Batem de cand ne-am nascut. Batem, scoatem si din pat si de sub pat daca se ascunde. Noi batem, asta facem. Cu bate", a afirmat unchiul unui suspect.

La perchezitii procurorii DIICOT au gasit masini de lux lasate gaj de datornici, bâte, arme albe, dar si bani.

Un liant puternic, care a dat functionalitate si a permis dezvoltarea grupului, l-a constituit relatiile de rudenie in conditiile in care majoritatea membrilor gruparii sunt rude directe sau prin alianta.

Datorita renumelui acestora si influentei asupra functionarilor din mai multe primarii ale localitatilor din judetul Calarasi, membrii gruparii "Chira" au dobandit de-a lungul timpului mai multe terenuri si paduri, fapt ce le-a conferit o situatie financiara foarte buna.

Majoritatea membrilor acestei grupari sunt persoane violente, de temut in Bucuresti, Ilfov si Calarasi, fiind cercetati in trecut pentru diferite conflicte violente cu alte grupari rivale, sustine sursa citata.

De altfel, pe rolul Curtii de Apel Bucuresti se afla un dosar penal in care majoritatea membrilor gruparii au fost condamnati la inchisoarea, inclusiv liderul acestei grupari, in urma unui conflict cu o grupare rivala din orasul Budesti, judetul Calarasi.

Etichete: bătaie, camatari bucuresti, cămătărie, clan, clanuri bucuresti, interlop, interlopi Bucureşti, percheziţii, proxeneti, proxenetism

0/1 COMENTARII
Ciori penibile
24 iul 09:12
+0
VOTURI
-0
Toti boschetarii penibili se cred mafioti.Pai astia bat ciori de-ale lor nu persoane care ar putea riposta

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE