Descoperire în lupta împotriva cancerului: Veninul unor viespi omoară doar celulele canceroaseCercetătorii din domeniul medical au descopeit faptul că veninul unei anumite specii de viespi din Brazilia poate ucide doar celulele canceroase, lăsându-le în viață pe cele sănătoase. 

Viespea brazilian[
Viespea brazilian[

Viespea în cauză, care trăiește în Brazilia, se numește Polybia paulista, iar toxina care atacă doar celulele canceroase se numește MP1 (Polybia-MP1). Până acum nu se știa cum de veninul aceste specii de viespi atacă doar celulele canceroase, dar noile cercetări au găsit răspunsul. Toxina exploatează aranjamentul atipic al lipidelor din membranele celulelor canceroase, producând găuri în membrane. Distribuția anormală a acestora creează puncte vulnerabile, unde toxina poate interacționa cu lipidele, în membrana celulelor canceroase, arată iflscience.com.  

"Tratamentele împotriva cancerului care ar folosi compoziția lipidică a membranei celulare ar reprezenta o clasă cu totul nouă de medicamente" -  a declarat Paul Beales de la Universitatea din Leeds, co-autor al studiului. 

Etichete: cancer, cercetare, tratament

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h