DISCUŢII pentru desemnarea unui nou procuror general: "Va fi o procedură deschisă"Raluca Prună, ministrul Justiţiei,  a anunţat că va demara procedura de desemnare a unui nou procuror general, în locul lui Tiberiu Nițu, după ce acesta a demisionat ca urmare a acuzațiilor de folosire ilegală a coloanei oficiale. Raluca Prună a declarat că primul pas în procedura de numire a unui nou procuror general al României se va face joi, atunci când la sediul CSM vor avea loc discuții informale. 

Desemnarea unui nou procuror general, in locul lui Tiberiu Nitu, in discutii joi (Foto digi24.ro)
Desemnarea unui nou procuror general, în locul lui Tiberiu Niţu, în discuţii joi (Foto digi24.ro)

Numirea noului procuror general se află în mâinile lui Klaus Iohannis. Preşedintele este cel care numeşte şefii din parchete, dar Iohannis trebuie să aştepte propunerea din partea ministrului Raluca Prună.

"Va fi o procedură deschisă, transparentă, aşa cum a mai fost de atâtea ori în această ţară. Vom trata problema cu celeritate, asta înseamnă de îndată. Am discuţii informale cu CSM joi. Legea nu s-a schimbat, avizul CSM nu este consultativ. Nu am lansat procedura, vă puteţi imagina că am nişte candidaţi înainte să lansez o procedură? (...) Nu i-am dat eu nicio opţiune lui Tiberiu Niţu, îl felicit pentru hotărârea luată", a declarat ministrul Justiţiei, Raluca Prună, citată de romaniatv.net.

Procurorul general Tiberiu Niţu şi-a dat marţi demisia din funcţie, ca un "gest de responsabilitate şi onoare", conform unei declaraţii oficiale a acestuia.

Etichete: demisie tiberiu nitu, nou procuror general, ralucra pruna

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE