Învins de Becali, fostul şef de la metrou, Gheorghe Udrişte, obţine un post de deputat în ParlamentÎnvins de Gigi Becali la alegerile parlamentare, fostul director general al Metrorex, Gheorghe Udrişte, candidatul ARD în Colegiul 25 din Capitală, susţine că va intra, totuşi, în Parlament.

Udriste a castigat un loc in Parlament
Udrişte a câştigat un loc în Parlament
Foto: gheorgheudriste.ro

Gheorghe Udrişte, fostul director general al companiei Metrorex, susţine că va intra în Camera Deputaţilor, în urma procesului de redistribuire. "Am câştigat cele mai multe voturi de la ARD pe Bucureşti la Camera Deputaţilor, peste 7.500 de voturi, şi aştept acum redistribuirea. Procentual, acest rezultat înseamnă aproape 24% din voturi. Cu siguranţă că voi primi un loc în Camera Deputaţilor, asta este clar. Nu ştiu exact cum se face redistribuirea pentru că încă nu s-a terminat numărătoarea", a declarat Gheorghe Udrişte, fostul director general al Metrorex, pentru B365.ro.

Gheorghe Udrişte a candidat la Colegiul 25 pentru Camera Deputaţilor, fostul colegiu al Elenei Udrea, împotriva finanţatorului Stelei, Gigi Becali, care a candidat din partea USL. Fostul şef de la Metrorex a fost însă învins de Gigi Becali, care ar fi obţinut peste 65% din voturi, potrivit unor surse din partid

Informaţia a fost confirmată, luni, şi de fostul edil al Sectorului 6, Cristian Poteraş. "Sectorul 6 a avut cinci candidaţi la Camera Deputaţilor şi doi la Senat. Nici dacă PDL-ul ar fi fost pe un alt trend, cu siguranţă nu ar fi putut să câştige cu toţi candidaţii. Cu toate astea, din rândul canidaţilor ARD la colegiile din Sectorul 6, am reuşit, prin redistribuire, să-i calificăm la Camera Deputaţilor pe domnul Gheorghe Udrişte şi pe domnul Daniel Geantă. Din Bucureşti, la Senat au mai ieşit doamna Anca Boagiu şi domnul Cristian Rădulescu, şi la Camera Deputaţilor au câştigat Costică Canacheu, Teodor Paleologu şi Cristian Popescu", a declarat, luni, Cristian Poteraş, după cea de-a 22-a înfăţişare la propriul proces de corupţie.

VEZI AICI: Rezultatele la alegeri: cine sunt noii parlamentari de Bucureşti, la Senat şi Camera Deputaţilor

În schimb, fostul consilier al lui Poteraş, Mihai Anghel, candidat în Colegiul 27 pentru Camera Deputaţilor, nu s-a calificat pentru un loc în Parlament. "A obţinut 4.500 de voturi, care nu-i conferă dreptul de a ajunge, măcar prin redistribuire, în Parlamentul României. Procentual, rezultatul obţinut de Mihai Anghel înseamnă 19,20% din voturi", a completat Poteraş.

În ceea ce priveşte rezultatele proaste de la alegerile parlamentare, obţinute de ARD, Cristian Poteraş susţine că Alianţa a pierdut pentru că nu s-a putut evidenţia ca entitate politică. "ARD-ul nu a putut să evolueze ca o entitate politică de sine stătătoare. Se identifică în continuare cu PDL-ul. Din păcate, nu a putut obţine nici procentele pe care le avea PDL-ul când a intrat în campanie, ca dovadă că suntem la 20%-21% (n.red. - potrivit ultimelor date emise de BEC, ARD a obţinut mai puţin de 17% din voturi), iar PDL-ul avea 23% la începutul campaniei. Deci dreapta încă îşi caută drumul, identitatea, forma ş.a.m.d. Fără discuţie, rezultatele au fost influenţate şi de măsurile de austeritate, asta se ştie şi se comentează la televizor de dimineaţă până seara", a conchis Poteraş.

Etichete: alegeri parlamentare 2012, ARD, Camera Deputatilor, Colegiul 25, Cristian Poteraş, Elena Udrea, Gheorghe Udrişte, Gigi Becali, Metrorex, pdl, rezultate alegeri

0/1 COMENTARII
virus
11 Dec 17:19
+0
VOTURI
-0
SI CHIAR A INTRAT, VEDETI LISTA BEC !

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE