Design ultramodern pentru staţiile de metrou dinspre OtopeniNoua linie de metrou va avea 12 staţii şi va porni de la staţia 1 Mai, de pe magistrala 4, anunţă Adevărul.

Noua magistrală (6) va avea staţii ca Tokio, Washington, Paris, Londra şi Bruxelles. La acestea se adaugă: Pajura, Expoziţiei, Piaţa Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, Otopeni şi Aeroport Otopeni.

Lucrările  ar urma să înceapă în anul 2013 şi vor fi finalizate în 2017-2018. Contractul a fost încredinţat, în urma unei licitaţii internaţionale, consorţiului format din Padeco Japonia, Oriental Consultants Ltd Japonia şi SC Metroul SA România.

Magistrala va face şi legătura directă a două moduri de transport, cel pe calea ferată, prin Gara de Nord, şi cel pe calea aerului, prin aeroporturile Băneasa şi Otopeni. Astfel, utilizatorii transportului aerian vor putea utiliza serviciile de check-in în Gara de Nord.

Modernizate se anunţă a fi şi staţiile de pe magistrala 5.

Etichete: Metrorex, metrou bucuresti

0/1 COMENTARII
stef
19 nov 11:53
+0
VOTURI
-0
Mai bine o statie de metrou in parcare la IKEA, e mai utila
Armand
04 iul 13:37
+0
VOTURI
-0

Legatura cu aeroportul Baneasa est efoarte importanta, mai ales ca aeroportul este inchis pentru public. Zborurile low-cost au fost mutate de mult de acolo.Deci de la noi numai vesti bune .....

eugen
03 iul 13:11
+0
VOTURI
-0

asta am mai citit, vad ca unele articole/informatii le tot reluati periodic

ssssssssssssssss
03 iul 13:46
+0
VOTURI
-0

pai daca nu se face nimic ce vrei sa scrie?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE