DESPĂGUBIRI de maxim 100.000 de euro pentru victimele accidentelor autoProiectul Legii RCA întocmit de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) prevede plafonarea despăgubirilor pentru victimele accidentelor rutiere la numai 100.00 de euro în cazul persoanelor rănite grav, în condiţiile în care în acest moment răniţii din accidentele auto puteau obţine chiar şi 5 milioane de euro.

DESPAGUBIRI de maxim 100.000 de euro pentru victimele accidentelor auto (Foto adevarul.ro)
DESPĂGUBIRI de maxim 100.000 de euro pentru victimele accidentelor auto (Foto adevarul.ro)

Noul proiect de lege vrea să elimine această practică. Despăgubirile se vor acorda pe baza unui punctaj întocmit de Institutul Național de Medicină legală.

Medicii legişti vor puncta fiecare rană suferită de victima unui accident. Un punct traumatic va fi egal cu dublul salariului minim. Punctajul maxim de 200 de puncte se va acorda pentru starea vegetativă persistentă. În acest caz despăgubirea maxima va fi de puțin peste 100.000 de euro, informesază romaniatv.net. 

În acest moment legea prevede despăgubiri pentru vătămări corporale şi deces în valoare de maximum 5 milioane de euro indiferent de numărul victimelor.

Până acum însă instanțele din România au avut o practică neunitară, de exemplu pentru aceeaşi problemă magistrații au dat atât despăguribi de 10.000 de euro cât şi de 100.000 de euro. 

Etichete: accident auto, ASF, despăgubire, RCA, victima accident rutier

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE