Deszăpezirea Sectorului 6, făcută cu voluntarii Fundaţiei "Din Suflet, Pentru Suflet". FOTOSectorul 6 a ajuns din nou în atenţia primarului general al Capitalei care, la comandamentul de iarnă de miercuri dimineaţă, a atras atenţia administraţiei locale că în acest sector au acţionat prea puţine utilaje deszăpezire, rezultatele fiind sub aşteptări din cauză că mare parte din sector se află încă sub zăpadă. În aceste condiţii, în ajutorul locuitorilor din sector au venit voluntarii Fundaţiei "Din Suflet, Pentru Suflet", condusă de Ştefan Florescu care, de două zile, deszăpezesc străzile secundare, aleile dintre blocuri şi locurile de joacă pentru copii. 

Administraţia locală a Sectorului 6, condusă de liberalul Rareş Mănescu, a fost din nou atenţionată de primarul general Răzvan Sava, că e printre cele codaşe în Capitală din cauza numărului mic de utilaje de deszăpezire scoase pe străzi, respectiv numai 28 de utilaje, din această cauză sectorul fiind încă acoperit în mare măsură de zăpadă. Asta în condiţiile în care Sectorul 6 se află printre sectoarele cu o arie mare de acoperire, fiind şi "poarta" de intrare în Bucureşti de pe autostrada A1 Bucureşti-Piteşti. 

De altfel, lipsa de eficienţă a acţiunilor de deszăpezire din Sectorul 6 s-au văzut încă de ieri, societatea de profil Urban SA fiind amendată de Poliţie "pentru neîndeplinirea obligaţiei de întreţinere a drumului public pe timp de iarnă", aspect care a atras sancţiuni pentru toate firmele de deszăpezire care acţionează în Capitală. 

O altă amendă a primit compania de salubritate a Sectorului 6 şi de la inspectorii din Primăria Capitalei pentru lipsa de eficienţă din teren. "Inspectorii Primăriei Capitalei au amendat firmele de salubrizare responsabile cu deszăpezirea îin cele şase sectoare ale Capitalei cu câte 5.000 lei fiecare, pentru nerespectarea obligațiilor ce le revin în conformitate cu art. 5, lit. g din HCGMB 120/2010 privind Normele de Salubrizare ale Municipiului București", a anunţat municipalitatea ieri. 

În condiţiile date, în ajutorul locuitorilor din Sectorul 6 au venit voluntarii Fundaţiei "Din Suflet, Pentru Suflet", condusă de Ştefan Florescu care, în ultimele două zile, au deszăpezit mai multe străzi secundare, alei dintre blocuri şi locuri de joacă pentru copii. 

"Cartierul Drumul Taberei, străzile Romancierilor, Sănduleşti și Nera. Fiindcă nici în acest an, primarul Rareş Mănescu şi echipa sa nu s-au sinchisit să realizeze deszăpezirea Sectorului 6, am iesit noi la deszăpezire. Deşi anual sunt achitate sume considerabile din Bugetul Local pentru plata contractului de deszăpezire, utilajele prestatorului nu au intervenit, foarte mulţi cetăţeni trezindu-se că nu îşi pot scoate maşinile de pe străzile laterale. Noi rămânem în teren şi continuăm să demonstrăm că, dacă se vrea, iată că se poate!", a declarat Ştefan Florescu, preşedintele Fundaţiei "Din Suflet, Pentru Suflet". 

Conform sursei citate, voluntarii pe care îi coordonează au lucrat, timp de două zile, pentru a deszăpezi mai multe străduţe din cartierele Drumul Taberei şi Militari. 

"Cartierul Militari, b-dul Iuliu Maniu şi strada Peştera Dâmbovicioarei...din nou, am fost sesizaţi prin Dispeceratul Bunului Simţ, de locuitorii acestor zone, care ne-au semnalat faptul că deşi a nins destul de abundent, nu au văzut vreun utilaj de deszăpezire care să ajute la degajarea zăpezii", a scris pe contul personal de Facebook Ştefan Florescu care a postat şi câteva fotografii din timpul acţiunii de deszăpezire alături de voluntari. 

Chiar dacă Sectoul 6 nu stă deloc bine în privinţa serviciului de salubrizare, locuitorii ar putea fi puşi să plătească o nouă taxă, întrucât serviciul urmează să fie delegat prin gestiune unui nou operator. 

Studiul de Oportunitate pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare pe raza Sectorului 6 a fost deja aprobat printr-o hotărâre de Consiliu Local Sector 6, luată chiar la sfârşitul anului trecut. Contractul de delegare de gestiune va fi încheiat pe o perioadă de opt ani, în perioada 2016-2014. 

Conform studiului, valoarea totală estimată a contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare din Sectorul 6 se ridică la suma de aproximativ 720 milioane lei, fără TVA (aprox. 160 milioane euro) pentru următorii opt ani.

În sumă sunt incluse următoarele costuri pentru servicii pentru perioada 2016-2024:

- colectarea separată şi transportul separat al deşeurilor menajere de la populaţie: 170.068.490 lei fără TVA

- măturatul, spălatul, stropirea şi întreţinerea căilor publice: 333.676.929 lei fără TVA

- curăţarea şi transportul zăpezii de pe căile publice şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau de îngheţ: 149.991.328 lei fără TVA

- colectarea separată şi transportul separat al deşeurilor asimilate de la instituţii şi agenţi economici: 66.320.112 lei fără TVA. Detalii, aici. 

 

Etichete: deszăpezire, fundatia din suflet pentru suflet, Sectorul 6, Ștefan Florescu, voluntari

0/12 COMENTARII
RADU
12 ian 16:47
+0
VOTURI
-0
Ar trebui sa vedem cine si ce dosare are la DNA, apoi sa alegem in functie de ce face omul ala pt noi! Dintre toti 3 sincer aleg omul care il vad in teren, nu doar pentru poze! Cred ca Florescu este cel mai corect si "curat" dintre toti!
Stefania
09 ian 20:45
+0
VOTURI
-0
De ce spuneti asta?! Face asta de foarte multi ani, nu ca altii doar acum inainte de alegeri! II pasa de cetateni si ii ajuta cat de mult poate, asta nu inseamna ca o face doar pentru "electorale"!
Marian Vladescu
09 ian 20:42
+0
VOTURI
-0
Florescu ne demonstreaza zi de zi ca este alaturi de noi, cetatenii! Pe cand ceilalti ne demonstreaza ca isi bat joc de noi, vrand sa pozeze in ceva ce nu sunt numai pentru a ne mai stoarce de bani!!
Felicitari Stefan Florescu!!!
Andreea
08 ian 16:51
+0
VOTURI
-0
Rusionos este faptul ca , cei care trebui sa se ocupe de deszapezire (ADPDU aceasta directie fiind condusa de Gabriel Mutu ) stiu decat sa incaseze banii , singurul care face ceva in sectorul asta este Stefan Florescu si volutarii lui care il sprijina in toate actiunile , pentru cei care nu il cunosc sau vorbesc ca sa nu adoarma , va recomand sa il contactati si sa discutati personal.
Diana
07 ian 19:58
+0
VOTURI
-0
Sandu legat de filmarea de pe youtube , aceea persoana acum este la puscarie pentru santaj , asta poti verifica tu personal si totul pentru suma de 50.000 de euro , este singurul care se implica si face ceva de mult timp pentru sector , uita-te Mutu si Mironescu cum a dat frigul nu ies de la caldura , Florescu da la zapada cu voluntarii
alegator
07 ian 06:56
+0
VOTURI
-0
electorale ... cel mai bun bine e ala anonim si dezinteresat.
Ion
06 ian 18:45
+0
VOTURI
-0
Vad ca pe multi va intereseaza ce face Florescu, si facand ceva bine tot sunteti nemultumiti, dar de ceilalti ce ziceti ma? Au dat macar scuipat pe voi? S-au uitat macar la voi? Aveti vreo nemultumire si au spus ca va rezolva? Nu cred oameni, dar voi find rautaciosi si sunteti orbi nu vedeti omul care face treaba buna, legati-va de aia care sunt la putere si dorm pe fotoliu copii, nu de oameni care isi dau interesul pentru voi.
Adrian
06 ian 18:31
+0
VOTURI
-0
Daca zici ca esti apolitic e problema ta, dar eu sunt satul de vorbe, promisiuni, vreau fapte, ceea ce doar Florescu vad ca a facut ceva pana acum, si totusi nu e primar,si a facut ce nu a facut primarul in 4 ani, sau restul candidatilor, daca se mai trezeste cineva? Pai nu esti satul de atatea partied? PNL PSL PDL?
Sandu al-III-lea
06 ian 18:22
+0
VOTURI
-0
Adriane,n-ai inteles nimic.Manescu si Mironescu sunt la fel de puscariabili ca si Florescu.Daca vrei sa sti eu sunt total apolitic si trag doar semnale de alarma doar s-o mai trezi cineva.
Adrian
06 ian 18:10
+0
VOTURI
-0
Baiatule, pe cine ai vrea primar? Mironescu sau Mutu? Cine te-a incantat pana acum ? Nu esti satul de vorbe si furaciuni? Nu e destul cat a furat nenorocitul asta de Manescu?Si tu il sustii pe Mironescu find in acelasi partid? Ba baiatule esti in toate mintile?Tu nu vezi ce face Manescu? Tun dupa tun da, atatea milioane de euro si tu ai tupeul sa vorbesti de un om care isi da interesul?
Sandu al-III-lea
06 ian 12:36
+0
VOTURI
-0
Imi place de Florescu!E perseverent in continuare.Dupa ce o postare cu camera ascunsa de pe YouTube de acum 4 ani il arata clar negociind niste voturi pentru locale,el nu se da batut.Din pacate pentru el,cariera lui politica e terminata.Sa-i spuna cineva sa nu se mai oboseasca atata!Omule,tu nu vei fi primar anul asta,retine aspectul asta.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE