Detectoarele de radar ar putea fi interzise în România - proiect la SenatDetectoarele de radar ar putea fi interzise în România. Interdicţia este prevăzută într-un proiect de lege privind modificarea Codului Rutier, depus la Senat, şi care ar urma să intre în dezbatere în noua sesiune parlamentară.

Detectoarele de radar ar putea fi interzise in Romania - proiect la Senat (Foto revomag.ro)
Detectoarele de radar ar putea fi interzise în România - proiect la Senat (Foto revomag.ro)

Un grup de parlamentari a iniţiat, în decembrie 2015, un proiect de lege privind CODUL RUTIER.

Atenţie, şoferi! DN1, dotat cu un nou sistem de RADARE

Poliția Română a montat un nou sistem de camere radar pe DN1 prin care se vor putea urmări și calcula viteza de deplasare pe întregul sector de drum acoperit de acestea.

Proiectul prevede interdicţii pentru şoferi, printre acestea numărându-se şi deţinerea de detectoare de radar:

"În circulaţia pe drumurile publice, conducătorului de vehicul îi este interzis să deţină sau să utilizeze pe vehicul sisteme care detectează semnalele dispozitivelor de măsurare a vitezei ori care perturbă, in circulaţie, buna funcţionare a dispozitivelor respective", se arată în proiect, conform romaniatv.net. 


Autorii proiectului susţin că scopul interzicerii folosirii de detecxtoare de radar este reducerea accidentelor produse din cauza vitezei.

Dacă proiectul de lege va fi adoptat în Parlament în forma propusă de iniţiatori, şoferii prinşi cu detectoare de radar ar putea plati amenzi de la 945 de lei pana la 2.100 de lei. Potrivit proiectului, în acest caz se vor aplica amenzi contravenţionale prevăzute în clasa a IV-a de sancţiuni: 9 - 20 de puncte amendă, un punct-amendă reprezentând 10% din valoarea salariului minim brut pe economie. 

Etichete: detectoare radar, interdicţie, proiect senat, România

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE