Dezastru la acest capitol! Bucureşti, pe primele locuri în Europa privind blocajele în traficSuntem un adevărat dezastru la acest capitol. Bucureștiul se situează pe primele locuri în Europa privind blocajele în trafic. Potrivit clasamentului anual realizat de compania olandeză de sisteme de navigaţie TomTom, capitala țării noastre este fruntașă alături de Moscova și Istanbul.

Incep inscrierile in programul pentru eliminarea din trafic a masinilor poluante. DETALII
Încep înscrierile în programul pentru eliminarea din trafic a maşinilor poluante. DETALII

La nivel global, Bucureștiul se află pe locul 11. În medie, şoferii din Bucureşti irosesc cu 48% mai mult timp blocaţi în trafic, faţă de o medie de 65% în Mumbai (India), 63% în Bogota (Columbia), 58% în Lima (Peru), 58% în New Delhi (India) şi 56% în Moscova (Rusia). Mumbai, Bogota, Lima, New Delhi şi Moscova sunt cele mai aglomerate cinci oraşe din lume, conform TomTom.

În Europa, cele mai cele mai aglomerate cinci oraşe sunt Moscova, Istanbul, Bucureşti, Sankt Petersburg şi Kiev. De asemenea, Bruxelles, Londra şi Paris sunt pe locurile 11, 12 şi 13. 

În America de Nord, cele mai aglomerate oraşe sunt Mexico City, Los Angeles, Vancouver, New York şi San Francisco.

În ultimul deceniu au sporit blocajele în trafic pe plan global şi aproape 75% din oraşele incluse în clasamentul TomTom au devenit mai aglomerate sau şi-au menţinut congestia în perioada 2017 - 2018, doar 90 de oraşe înregistrând un declin.

O metodă de reducere a blocajelor înregistrate în trafic o reprezintă restricţionarea folosirii autovehiculelor. Interzicerea unor maşini în anumite zile a fost implementată cu succes în oraşe ca Manila, Mexico City, Bogota şi Beijing. Decizia Londrei de a introduce o taxă pentru vehiculele care circulă în zonele aglomerate a avut un efect similar.

Alte oraşe, cum ar fi Dhaka, Jakarta, Lahore sau cele din China şi India şi-au extins reţeaua de metrou, dar analiştii avertizează că ar putea să nu fie suficient pentru decongestionarea traficului.

Al optulea raport ''TomTom Traffic Index'' a analizat datele privind traficul urban din 403 de oraşe din 56 de state de pe şase continente. AGERPRES

Etichete: blocaje trafic, Bucureşti, Europa, loc, top, trafic

0/1 COMENTARII
Guardian of Worlds
05 iun 09:57
+0
VOTURI
-0
Toti tampitii fara ratiune si educatie civica cat si in trafic au carnet asa ca nu e de mirare dc avem blocaje !

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE