Dezastru la fondurile europene, după Guvernul Ponta. Cioloş: Programul Operaţional Regional e blocatProgramul Operaţional Regional (POR) aferent perioadei 2007-2013 este blocat în urma unui audit al Comisiei Europene, iar numărul proiectelor aferente perioadei 2014-2020, gata să fie implementate, este foarte redus, potrivit premierului Dacian Cioloş.

Dezastru la fondurile europene, dupa Guvernul Ponta. Ciolos: Programul Operational Regional e blocat
Dezastru la fondurile europene, după Guvernul Ponta. Cioloş: Programul Operaţional Regional e blocat
Foto: caleaeuropeana.ro

"Vizita doamnei Corina Creţu şi întâlnirea de astăzi mi-a fost utilă ca să îmi fac o idee mai precisă legat de stadiul în care ne aflăm atât cu finalizarea programului 2007-2013, unde am găsit Programul Operaţional Regional blocat în urma unui audit al Comisiei, dar am înţeles că lucrurile se pot debloca rapid pentru a reîncepe plăţile. Mai avem câteva săptămâni în care mai putem face plăţi şi să mai reducem, pe cât posibil, din pierderi, să mai creştem gradul de absorbţie", a spus premierul,vineri, într-o declaraţie de presă comună cu comisarul european pentru Politică regională, Corina Creţu.

În ceea ce priveşte perioada de finanţare 2014-2020, prim-ministrul a precizat că "sunt încă foarte multe lucruri care nu au fost făcute în această fază".

"Am discutat mult şi despre noua perioadă 2014-2020, unde la fel sunt încă foarte multe lucruri care nu au fost făcute în această fază. Mai trebuie terminat sistemul informatic, care este încă nefuncţional, procedurile de acreditare care încă nu sunt finalizate şi de îndeplinit anumite condiţionalităţi ex ante ca să putem lansa proiectele .(....) Din câte am constat, sunt încă puţine proiecte care să fie pregătite pentru a fi în fază de a începe să fie implementate şi aici la fel am intenţia să folosesc resursele umane, expertiza internaţională, a Băncii Europene de Investiţi, a Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare, a Băncii Mondiale, care ne pot furniza experţi cu finanţare din asistenţă tehnică, din fonduri europene, din fonduri structurale pentru a ajuta beneficiarii să-şi finalizeze proiectele", a explicat Cioloş, potrivit Agerpres.

Etichete: corina cretu, dacian ciolos, fonduri europene

0/1 COMENTARII
Calin
20 Nov 21:42
+0
VOTURI
-0
Cum să faci bani pe internet! Profită și tu urgent de acest chilipir: un curs GRATUIT care te învață online și rapid cum să faci bani pe internet! Trebuie doar să-ți acorzi circa o oră pe zi, timp de câteva zile, pentru a învăța pas cu pas cum să faci bani pe internet! Vrei și tu cu seriozitate să schimbi ceva în viața ta? Cere urgent detalii despre curs, trimițând textul “INFO” la adresa de email: mcalin007@gmail.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE