Dezbatere publică pentru Bd. Uranus. Cetăţenii îşi pot spune părerea despre Hala MatachePrimăria Capitalei a pus în dezbatere publică trei Planuri Urbanistice Zonale care stabilesc cum va arata bulevardul Uranus, pe porţiunea cuprinsă între Calea Griviţei şi bulevardul Dinicu Golescu. Dupa 30 de zile, acestea pot fi supuse la vot in Consiliul General al municipiului Bucureşti.

Primaria a demarat procesul de demolare a Halei Matache
Primăria a demarat procesul de demolare a Halei Matache

Proiectele prevad pe unde va trece noul drum, ce se poate construi de-o parte si de alta a acestuia si stabileste soarta Halei Matache, pentru care se propune demontarea si Reconstruirea acesteia pe un amplasament mai retras, intr-o locatie stabilita prin concurs de arhitectura. Nici unul dintre cele trei PUZ-uri nu are insa atasat avizul obligatoriu de la Ministerul Culturii, informează Hotnews. Cetatenii isi pot spune parerea pe site-ul Primariei Capitalei aici.

Cele trei planuri urbanistice zonale, postate pe site-ul Primariei Capitalei prevad ca Hala Matache sa fie demontata si mutata mai in spate, locatia exacta fiind decisa prin concurs de arhitectura, ca bulevardul Garii de Nord sa aiba multe parcari de-a lungul lui, devenind sens unic, in tandem cu Calea Grivitei.


Alte prevederi:
-dupa amenajarea Diametralei, municipalitatea trebuie sa reconfigureze spatiile pietonale de pe Calea Victoriei;
- de-a lungul Diametralei Buzesti-Berzei-Uranus, segmentul cuprins pe str. Berzei intre Calea Grivitei si bd. Dinicu Golescu, vor fi amenajate piste pentru biciclete;
- rondul de la intersectia str. Berzei cu Vulcanescu va fi micsorat si va fi amenajat mai mult spatiu verde;
- in rondul de la intersectia str. Berzei cu Vulcanescu este permisa construirea unor cladiri cu inaltimea maxima de 25 de metri.
- pe str. Berzei intre bd. Dinicu Golescu si str. Maramures se pot construi cladiri cu o inaltime cuprinsa intre 11 si 21 m;
- intre strada Maramures si intersectia str. Berzei cu Vulcanescu se pot construi cladiri cu o inaltime cuprinsa intre 11 si 21 metri. La fel si portiunea cuprinsa intre aceasta intersectie si Hala Matache;
- strada Cameliei va deveni pietonala;
- cladirile monument de pe Berzei 81 si 89 vor fi mutate vizavi.

La inceputul lunii februarie, Comisia Nationala a Monumentelor Istorice a decis mutarea halei Matache cu circa 40 de metri mai in spate fata de pozitia actuala. ONG-urile din Platforma pentru orase durabile au protestat impotriva acestei decizii si au cerut ministrului Culturii, Daniel Barbu, sa nu emita avizul pentru documentatia de urbanism. Un grup de arhitecti voluntari a realizat un proiect prin care Diametrala Buzesti Berzei Uranus se poate realiza fara demolarea halei, singurul compromis fiind mutarea trotuarului prin porticul halei. ONG-isti sustin ca in cazul in care hala va fi demolata si reconstruista, isi pierde valoarea.

Etichete: Bulevardul Uranus, demolare Hala Matache, Hala Matache, Primăria Capitalei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE