Legea prevenţiei, RESPINSĂ pe procedură de deputaţii din Comisia de sănătateComisia de Sănătate din Camera Deputaţilor a respins în cursul zilei de marţi Legea prevenţiei cu o majoritate covârşitoare deoarece, în urma modificăriilor pe care liberalii au adus-o proiectului de lege şi anume renunţarea la înfiinţarea Agenţiei de Prevenţie în Sănătate, atunci prima cameră sesizată trebuie să fie Senatul, a explicat deputatul PSD Corneliu Buicu.

Legea preventiei a fost respinsa, pe procedura
Legea prevenţiei a fost respinsă, pe procedură
Foto: antena 3

"(Proiectul de lege în forma iniţială prevedea înfiinţarea-n.r.)Agenţiei Naţionale de Prevenţie în Sănătate, cu alte cuvinete, modificare structurii Guvernului, Camera Deputaţilor fiind prima cameră sesizată şi Senatul cameră decizională. Prin propunerile venite din pare iniţiatorilor, să scoată complet Agenţia de Prevenţie în Sănătate din lege, se modifică, de fapt, legea într-o lege pentru care Camera Deputaţilor ar trebui să fie cameră decizională", a declarat preşedintele Comisiei de Sănătate, deputatul PSD Corneliu Florin Buicu, potrivit Mediafax.

Astfel, Legea prevenţiei în sănătate va merge la Senat, ca primă cameră sesizată, unde senatorii vor lua act că proiectul de lege nu mai propune înfiinţarea Agenţiei de Prevenţie în Sănătate şi, după votul pe care îl vor da, proiectul de lege se va reîntoarce la Camera Deputaţilor, cameră decizională, a explicat preşedintele Comsiei de Sănătate. Corneliu Florin Buicu a afirmat că ar fi fost "corect" ca liberalii să retragă proiectul la Camera Deputaţilor şi să îl depună la Senat, ca şi primă cameră sesizată. Decizia Comisiei de Sănătate a fost precedată de discuţii aprinse.

Deputatul PNL Lucia Varga a afirmat că "fiecare minut înseamnă vieţi pierdute", afirmând că respingerea proiectului de lege înseamnă că majoritatea parlamentară nu este interesată de prevenţia în sănătate.

Deputatul ALDE Steluţa Cătăniciu a criticat "discuţiile sterile" din Comsia de Sănătate, susţinând că nu se pot dezbate amendamente "într-o comisie care din punct de vedere juridic nu este competentă".

"Atâta timp cât prin amendamentele depuse se schimbă legea în totalitate şi în urma lor Senatul este prima cameră sesizată ceea ce spune domnul preşedinte mi de pare din punct de vedere legal perfect", a spus Steluţa Cătăniciu.

Deputatul UNPR Camelia Bogdănici a susţinut că proiectul de lege nu a primit avizul Guvernului şi că susţine Legea prevenţiei, însă, aşteaptă ca legea să fie adoptată regulamentar.

"Nu avem avizul Guvernului. Aştept să facem un lucru legal. Eu sunt pentru prevenţie", a spus deputatul UNPR.

Deputatul PSD Cristian Buicu a susţinut că "PSD nu este împotriva prevenţiei, ci împotriva adoptării unor legi pe sub masă".

"Nu mai veniţi cu acuzaţii de genul PSD este împotriva prevenţiei. Eram împotriva înfiinţării unei agenţii care să gestioneze 3 miliarde de lei", a spus preşedintele Comsiei de Sănătate.

Etichete: Comisia de Sănătate, Legea prevenţiei, Legea prevenţiei respinsa, proiect de lege Legea prevenţiei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE