Dezbaterile din Parlament asupra bugetului pe 2016 vor avea loc vineri. Miercuri va fi votulParlamentul a decs ca dezbaterile asupra proiectului de buget pe 2016 să înceapă vineri dimineaţă, în comisiile de specialitate. Votul final este programat miercuri.

Dezbaterile din Parlament asupra bugetului pe 2016 vor avea loc vineri. Miercuri va fi votul
Dezbaterile din Parlament asupra bugetului pe 2016 vor avea loc vineri. Miercuri va fi votul
Foto: cyd.ro

Astfel, potrivit calendarului aprobat miercuri de către Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului, amendamentele la proiectul Legii bugetului de stat vor putea fi depuse deja începând de miercuri seară, termenul final fiind joi, la ora 20.00. În cursul nopţii de joi, amendamentele senatorilor şi deputaţilor vor fi centralizate, astfel încât dezbaterile în comisiile de specialitate ale Parlamentului vor putea începe vineri dimineaţă, informeaza mediafax.ro.

Aceste comisii vor aviza fiecare ordonator de credite în parte (ministere şi instituţii) în cursul zilei de vineri, la şedinţe urmând să participe şi miniştrii Cabinetului Cioloş.

Calendarul aprobat este unul accelerat, astfel încât tot de vineri a fost programată şi prima şedinţă a Comisiilor reunite de buget-finanţare, care vor dezbate proiectul de buget în ansamblu.

Potrivit deciziei Birourilor Permanente reunite, Comisiile de buget-finanţe vor începe sâmbătă dimineaţă, de la ora 10.00, discuţiile cu fiecare ordonator de credite în parte, fiind aşteptaţi miniştrii şi şefii de instituţii. Dezbaterile punctuale asupra bugetelor fiecărui ordonator de credite vor dura, potrivit calendarului, până duminică seară.

Luni, dezbaterile vor continua cu proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale.

Tot luni este programată şi o nouă şedinţă a conducerii Parlamentului, pentru convocarea plenului reunit, care va lucra asupra bugetului începând tot de luni. Potrivit calendarului, votul final este aşteptat miercuri, în jurul prânzului.

Etichete: buget, buget 2016, vot

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE