Dezvăluiri despre abuzurile Spitalului Penitenciar Rahova. Deţinuţii, udaţi cu apă şi lăsaţi în frigAngajaţii Spitalului Penitenciar Rahova reţinuţi miercuri de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 îşi băteau joc de pacienţi, îi dezbracau şi chiar i-au ameninţat cu moartea. Mai mult, surse citate de România TV spun că deţinuţii erau udaţi cu apă şi lăsaţi în frig.

Penitenciarul Rahova
Penitenciarul Rahova
Foto: bzi.ro

 

În referatul procurorilor sunt explicate în amănunt bătăile pe care le primeau oamenii. Aceştia erau loviți cu pumnii, picioarele sau cu ciocane de cauciuc. În plus, gardienii ar fi încercat să îi sufoce sau să îi înece pe deținuți, unii dintre aceştia fiind udaţi cu apă rece şi lăsaţi dezbrăcaţi în frig.

De asemenea, deținuții torturați le-au povestit anchetatorilor că gardienii le băgau cârpe în gură, le-au scos măsele fără să fie anesteziați înainte și erau loviţi cu capul de zid. În referat se mai arată că unui deţinut i-a fost luată chiar o proteză de lemn de la un picior, după care a fost batjocorit şi umilit de angajaţii Spitalului Penitenciar. Aceste abuzuri erau acoperite, explicațiile oficiale fiind că oamenii s-au bătut între ei sau au suferit diferite accidente.

22 de angajați ai Spitalului Penitenciar Rahova au fost duși miercuri la audieri, iar directorul Spitalului și medicul care ar fi falsificat anumite documente au fost puși sub control judiciar. Opt angajați au fost reținuți de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 și vor fi duși în instanță cu propunere de arestare preventivă sau arest la domiciliu.

Etichete: penitenciar Rahova, Rahova, spital penitenciar rahova, spital rahova

0/1 COMENTARII
LUCRU LA DOMICILIU!
08 Feb 12:59
+0
VOTURI
-0
Oferim lucru pe internet acum: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com sau accesati site-ul http://bit.ly/2vX6g35

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h