Dezvăluiri din referatul DNA: Dan Șova urla când i se refuza încheierea contractelorÎnalta Curte de Casație și Justiție judecă vineri cererea DNA privind arestarea preventivă a senatorului Dan Șova, acuzat de trafic de influență în legătură cu un contract de asistenta juridica de la CET Govora. Potrivit referatului de arestare a lui Dan Șova, senatorul urla când i se refuza încheierea contractelor.

Dezvaluiri din referatul DNA: Dan Șova urla cand i se refuza incheierea contractelor
Dezvăluiri din referatul DNA: Dan Șova urla când i se refuza încheierea contractelor

Potrivit referatului de arestare, Dan Șova, ar fi perceput un comision ca taxă judiciară de la CET Govora, timp de un an de zile. Mihai Bălan ar fi refuzat încheierea contractului, iar Șova a devenit irascibil și a reușit, într-un final, să-l convingă să facă plățile către el, scrie b1.ro.

Banii erau ridicați de o apropiată a parlamentarului și duși la cabinetul său de avocatură.

Când CET Govora era în imposibilitate de plată, Șova suna personal și se interesa când intră tranșele de bani.

În august 2014, când a fost pus sub urmărire penală într-un alt dosar, ultima plată nu a mai fost efectuată pentru că CET Govora a văzut, în presă, problemele penale ale senatorului.

Șpaga era folosită pentru a plăti datoriile către un deputat din Parlament, ca urmare a unei tranzacții imobiliare.

Procurorii cer arestarea pentru 30 de zile a lui Dan Șova. Acesta a fost reținut, joi, pentru 24 de ore, iar vineri dimineață a fost dus la ÎCCJ pentru ca judecătorii să decidă dacă va fi sau nu arestat. Instanța a rămas în pronunțare.

Etichete: arestare, dan şova, mită, referat

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h