Dezvăluirile făcute de un consilier prezidenţial, după protestele din Bucureşti şi din ţarăConsilierul prezidențial Laurențiu Ștefan a relatat, în cadrul dezbaterii "Klaus Iohannis - un an de mandat prezidențial", modul în care s-au văzut protestele la Palatul Cotroceni și cum s-a luat decizia organizării unor consultări cu societatea civilă și reprezentanții pieței.

Dezvaluirile facute de un consilier prezidential, dupa protestele din Bucuresti si din tara
Dezvăluirile făcute de un consilier prezidenţial, după protestele din Bucureşti şi din ţară
Foto: fresh24.ro

"Noi ne considerăm în parteneriat cu societatea civilă, cu cetățeanul activ care nu mai tolerează indiferența, corupția și toate aceste rele strigate și în piață. Ne doream la masă oameni cu platforme, cu idei, cu doleanțe, cu lucruri clar articulate care puteau fi asumate și trimise partidelor politice. Era clar că ne doream să interacționăm, să fim aproape de societatea civilă și am dat semnale încă cu două-trei seri înainte că oricine dorește să vină la Palatul Cotroceni va fi bine primit. Am fost de gardă câteva seri de-a rândul. De la bun început am avut o politică a ușilor deschise. Eu și alți colegi de-ai mei am stat până târziu în caz că protestatarii doreau să vină către Palatul Cotroceni să poată fi primiți cum trebuie și invitați la un dialog. Deci, plutea în aer că într-un fel sau altul o întâlnire, interacțiune va avea loc", a declarat Laurenţiu Ștefan, citat de romaniatv.net.

El a povestit că șeful statului aștepta să vadă "ce iese articulat din piață" astfel încât să fie identificate probleme care pot fi puse pe agendă. "Noi încercam să identificăm lucruri destul de punctuale, articulate cu care să mergem mai departe", a adăugat consilierul prezidențial.

Prezent la dezbatere, sociologul Mircea Kivu a punctat faptul că președintele Iohannis încearcă să întrețină o relație constantă cu "societatea civilă organizată", precizând că acest lucru poate fi considerat un "element de originalitate" în mandatul actualului șef al statului.

Kivu a făcut o paralelă între demonstrațiile din 2012 și cele din acest an, arătând că cele două momente au semănat foarte mult, dar "atitudinea instituției prezidențiale a fost cu totul diferită".

Protestele care au urmat incendiului de la Colectiv au fost evocate și de cofondatorul Fundației CAESAR, Dan Nechita, care a apreciat că șeful statului face toți pașii necesari pentru a fi un președinte "modern" și "în sincron" cu o anumită categorie a societății românești care, consideră Nechita, s-a maturizat.

"Consultările cu societatea civilă (...) au fost exact ceea ce trebuia să facă președintele și dezbaterile (...) cine merge, cum au fost aleși, ce s-a discutat (...) sunt absolut irelevante. (...) Președintele arată societății această deschidere și face un gest simbolic. Acest gest simbolic credem că a avut o putere foarte mare. A fost un gest corect și care trebuie să se întâmple cât mai des", a mai spus Dan Nechita.

Etichete: dezvaluiri, proteste, proteste București

0/1 COMENTARII
Cris
26 nov 12:06
+0
VOTURI
-0
E un demers de imagine transmis tabloidelor pentru a-l propaga in mase ca moare Iohannis de grija strazii. In realitate preocuparea nu e atat de mare. Discutiile cu strada sunt formale, iar propunerile strazii cu privire la modificarea legilor electorale au disparut din programul de guvernare al lui Ciolos.

Asa ca... gargara si apa rece. In mod normal, nimeni nu mai pune botul...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE