Bulevardul Uranus se inaugurează cu întârziere de doi ani. Pentru Hala Matache nu mai sunt baniPrimarul general Sorin Oprescu a dat vineri un nou termen pentru finalizarea primului tronson al Bulevardului Oprescu: la sfârșitul anului, lucrarea ar trebui să fie finalizată. Asta, cu toate că lucrările trebuiau terminate încă din 2011. Autoritățile au însă explicații pentru această întârziere. 

Bd. Uranus
Bd. Uranus
Foto: Hotnews.ro

În prezent, prima parte din Diametrală, cuprinsă între Piața Victoriei și Vasile Pârvan, este terminată în proporție de 90%, fiind în lucru doar bucata dintre Calea Grivitei si strada Popa Tatu. 

"Au apărut lucruri neprevăzute acolo. Camd am reabilitat canalul de sub stradă am descoperit un alt canal, despre care inițial am crezut că nu e funcțional. Era într-o avansată de degradare. Ulterior însă, ne-am dat seama că funcționează și printre fisuri apa trecea din acest canal în cel principal. În situația asta a trebuit să îl reabilităm și pe acesta și asta a durat ceva timp și a adus o nouă întârziere", a explicat pentru B365.ro, Ion Dedu, director executiv al Direcției Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei. 

Lucrarea ar fi trebuit terminată din 2011. "Doi ani de zile am întârziat din cauza proceselor", a spus Sorin Oprescu făcând referire la răfuielile avute în instanță cun ONG-urile. 

Primăria nu are bani pentru reconstruirea Halei Matache

Cât privește Hala Matache, edilul-șef a declarat că va fi reconstruită "la 50-56 de metri mai în spate" față de amplasamentul inițial. "Vom face un parteneriat public-privat pentru a reconstrui Hala Matache . Primăria nu are bani", a spus Sorin Oprescu. 

Cu o lungime de 1.750 de metri, primul tronson al Diametralei Nord-Sud a costat municipalitatea peste 67 de milioane de euro, dintre care 38 milioane lucrările propriu-zise, iar 29 de milioane de euro exproprierile.

Diametrala Buzești-Berzei-Uranus este unul dintre cele mai importante proiecte derulate de Primaria Capitalei. Drumul va face legătura intre Piața Victoriei și Gara Progresul, reprezentând o alternativă la Calea Victoriei și bd. Magheru.

Proiectul a fost împărțit îin trei etape:

- Piața Victoriei - Vasile Pârvan;

- Vasile Pârvan - Piața George Coșbuc;

- Piața George Coșbuc- Gara Progresul. 

Prima etapă, la a cărei finalizare se lucrează acum, are o lungime de 1.750 de metri și a costat municipalitatea peste 67 de milioane de euro, dintre care 38 milioane lucrările propriu-zise, iar 29 de milioane de euro exproprierile.

Etichete: bd. uranus, Diametrala Buzești-Berzei-Uranus, inaugurare

0/3 COMENTARII
DRAGULANESCU NICOLAE
20 Nov 22:40
+0
VOTURI
-0
DE CE DEZINFORMATI CITITORII? CUM SA FIE GATA SI SA NU SE MAI LUCREZE DEACT LA INTERSECTIA BERZEI-GRIVITEI? Nu s-a reluat circulatia rutiera intre Berthelot si Pta Buzesti .. De la M.Vulcanescu pana la Pta Buzesti este in continuare bezna neagra noaptea! HALALA LUXTEN!!!
Horia
15 Nov 23:11
+0
VOTURI
-0
Foarte bine ca nu se mai reconstruieste cocioaba aia ! Erau bani aruncati pe fereastra !
Didi
15 Nov 15:22
+0
VOTURI
-0
Ce socant! Oprescu nu mai are bani sa refaca Hala Matache! Si cu ce aplomb promitea ca va reconstrui acea cladire...
A invatat multe de la Ponta. Cum sa minta cu nerusinare, de exemplu...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h