DIESELGATE: 1,2 milioane de mașini SKODA au softul care permite FALSIFICAREA testelor antipoluareProbleme și la automobilele Skoda. Constructorul auto ceh Skoda, divizie a grupului Volkswagen, a anunțat, luni, că 1,2 milioane dintre vehiculele sale au fost echipate cu  programul care permite falsificarea testelor antipoluare.

DIESELGATE: 1,2 milioane de masini SKODA au softul care permite FALSIFICAREA testelor antipoluare
DIESELGATE: 1,2 milioane de mașini SKODA au softul care permite FALSIFICAREA testelor antipoluare

Scandalul Volkswagen se extind și la Skoda, divizia cehă a grupului german.  "Pot să vă confirm că în cazul mărcii Skoda este vorba despre aproximativ 1,2 milioane de autoturisme produse în trecut", a declarat purtătorul de cuvânt al Skoda Auto, Jozef Balaz.

Anterior, constructorul auto Audi, divizia de lux a grupului Volkswagen, a anunțat și el că 2,1 milioane dintre automobilele sale au fost echipate cu acel software care permitea vehiculelor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor, dar nu și în timpul operațiunilor normale.

Aproximativ 1,42 milioane de vehicule Audi, dotate cu motoare care îndeplinesc standardele de emisie EU5, sunt afectate în Europa Occidentală, 577.000 în Germania și aproape 13.000 în SUA, a confirmat luni un purtător de cuvânt al Audi.

Grupul auto german Volkswagen este implicat într-un scandal de amploare, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a forțat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost înlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche, una dintre cele 12 mărci care aparțin Volkswagen.

Sursa: romaniatv.net

Etichete: Dieselgate, emisii, poluare, skoda, Volkswagen

0/1 COMENTARII
ggg
28 sep 22:19
+0
VOTURI
-0
si pana la urma care este emisia reala fata de cea declarata ? asa .. de curiozitate

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE