DIESELGATE. Câţi români cu Volkswagen mai au încredere în marca germană, după scandalul noxelorDIESELGATE. Chiar şi după scandalul noxelor, peste 50% dintre românii cu maşini Volkswagen mai au încă încredere în promisiunile făcute de producătorul auto german.

DIESELGATE. Cati romani cu Volkswagen mai au incredere in marca germana, dupa scandalul noxelor
DIESELGATE. Câţi români cu Volkswagen mai au încredere în marca germană, după scandalul noxelor
Foto: compania

DIESELGATE. Potrivit unui sondaj realizat de D&D Research, aproape două treimi dintre românii care deţin o maşină Volkswagen afirmă că au încă încredere în promisiunile făcute de producătorul auto german. Însă, conform sondajului, procentajul acestora a scăzut în urma scandalului dieselgate.

Firma de cercetare a comparat un set de date culese în 2013 despre brandurile Volkswagen, Dacia şi Ford cu date de la începutul lunii octombrie a acestui an, scrie zf.ro.

DIESELGATE. Astfel, ponderea posesorilor de Volkswagen care mai au încredere în promisiunile brand-ului a scăzut cu 8 puncte procentuale faţă de 2013, la 64%. Volkswagen era în urmă cu doi ani marca în care românii aveau cea mai mare încredere dintre cele trei branduri analizate, cu un procentaj de 72%, fiind urmată de Ford, cu 57%, şi Dacia, cu 45%.

În timp ce Volkswagen a scăzut, Dacia şi Ford au înregistrat creşteri puternice, la 74%, respectiv 78%.

DIESELGATE. Ponderea posesorilor de Volkswagen care consideră că brandul comunică corect către consumatorii săi a scăzut de la 64% la 53%, în timp ce în cazul Ford a urcat de la 55% la 77%, iar în cel al Dacia de la 47% la 81%.

"Numărul posesorilor de Volkswagen care consideră că brandul pe care îl conduc are o conduită caracterizată de onestitate s-a redus cu un sfert în era post dieselgate. Cifrele arată încă o dată faptul că relaţia şoferilor cu brandurile auto pe care le conduc e mai complexă de «cât bagă maşina». Pe de altă parte, acestea nu sunt veşti deloc bune pentru Volkswagen. Ele semnifică faptul că impactul dezamăgirii clienţilor săi va începe să se regăsească pe deplin în vânzări abia de acum înainte, în ciuda bine-cunoscutei preferinţe a românilor faţă de mărcile made in Germany", se arată în comunicatul D&D Research.

DIESELGATE. Astfel, doar 55% dintre românii posesori de Volkswagen consideră că brandul este caracterizat de onestitate, faţă de 73% în urmă cu doi ani. În cazul Ford, acest indicator a urcat de la 66% la 79%, iar în cel al Dacia de la 52% la 83%. Mai mult pe zf.ro.

Etichete: Dieselgate, scandalul Volkswagen, Volkswagen

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h