DIESELGATE. Presa străină: Mercedes, Honda, Mazda şi Mitsubishi depăşesc noxele admiseDIESELGATE: După ce compania Volkswagen a fost prinsă că modifica testele pentru noxele mașinilor cu motoare euro 5 pentru a arăta valori mult mai mici în laboratoare, se pare că producătorul german nu ar fi singurul care a fraudat testele de laboratoare. Potrivit jurnaliştilor de la Guardian, alți patru mari producători de automobile nu ar respecta normele privind noxele emanate în condiții normale de mers. Nu exista încă nici o acuzaţie oficială de fraudare si nici o mentiune referitoare la modificarea softului masinilor, însă publicaţia britanică prezintă date care arată că nivelul noxelor nu se înscrie în normele legale.

DIESELGATE. Presa straina: Mercedes, Honda, Mazda si Mitsubishi depasesc noxele admise
DIESELGATE. Presa străină: Mercedes, Honda, Mazda şi Mitsubishi depăşesc noxele admise
Foto: insulathassos.info

DIESELGATE: Potrivit datelor obținute de jurnaliștii de la Guardian, citaţi de romaniatv.net, alți patru mari producători de automobile nu ar respecta normele privind noxele emanate în condiții normale de mers.

În mai multe teste realizate pe șosele, nivelul unor modele de Honda au depășit cotele maxime admise de șase ori, iar alte modele de mașini 4x4 au depășit de 20 de ori maximul admis. Toate mașinile care au fost testate în laboratoarele UE, au trecut cu brio testele, dar se pare că fabricanții automobilelor au modificat softul mașinilor, pentru a avea mai puține noxe față de condițiile normale de mers.

Potrivit noilor rezultate de la Emissions Analytics, firma care testează noxele mașinilor în condiții normale de mers, mai multe automobile cu motoare euro 5 și euro 6 diesel au depășit normele admise de gaze emise, deşi în laboratoare acestea se înscriau în limitele prevăzute de legislaţie.

DIESELGATE: Mercedes-Benz - automobilele echipate cu motoare euro 5 au depășit maximul de noxe de 2,2 ori, iar la cele echipate cu motoare euro 6, maximul a crescut de 6 ori. Un purtător de cuvânt al Mercedes-Benz a explicat că, "din moment ce condiţiile de trafic din realitate nu sunt aceleaşi cu cele din laboratoare, consumul poate varia faţă de cifrele standard".

Honda - automobilele echipate cu motoare diesel au depășit noxele emise, acestea având cu până la 6 ori mai multe gaze emise. Reprezentanţii producătorului susţin însă că "Honda testează vehiculele în conformitate cu legislaţia europeană".

Mazda - noxele emise de autoturismele Mazda au depășit și acestea maximele admise, acestea fiind de 3 ori mai mari decât prevede legea. "În conformitate cu legea, Mazda încearcă din greu să se asigure că toate motoarele, fie pe benzină, fie diesel, sunt în conformitate cu normele", a explicat un purtător de cuvânt al companiei.

DIESELGATE: Mitsubishi – motoarele diesel din gama producătorului de automobile Mitsubishi depășesc normele UE privind noxele emise, nivelul acestora fiind cu până la 3,6 ori mai mari.

Potrivit lui Greg Archer, scandalul noxelor emise de automobilele diesel este abia la început, iar Volkswagen este doar primul constructor de automobile care trebuie să plătească.

DIESELGATE: "Aceste noi rezultate ale testelor de la Emissions Analytics au demonstrat că scandalul Volkswagen este numai vârful unui iceberg. Scandalul ce va urma va cuprinde mulți constructori de mașini și modele de automobile. Singura soluție este crearea unui nou test pentru automobile, care să aibă loc în condiții normale de mers. Acest test trebuie să fie făcut de o organizație care să nu fie plătită de către constructorii de mașini", a declarat Greg Archer, expert în producerea de tehnologii ecologice pentru transport din cadrul "Transport & Environment".

Etichete: Dieselgate, Honda, Mercedes, noxe, noxe masluite, teste de noxe, Volkswagen

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE