DIESELGATE: Un nou soft suspect folosit de Volkswagen, investigat de autoritățile din SUADIESELGATE: Autoritățile din Statele Unite cercetează un alt soft de control al emisilor, folosit de Volkswagen

DIESELGATE: Un nou soft suspect folosit de Volkswagen, investigat de autoritatile din SUA
DIESELGATE: Un nou soft suspect folosit de Volkswagen, investigat de autoritățile din SUA
Foto: jurnalul.ro

DIESELGATE:

Potrivit New York Times,  citat de Digi24.ro, Volkswagen a retras de la omologare noile modele diesel care urmau să intre la vânzare în 2016, fiindcă trebuie să informeze autoritățile cu privire la un program informatic și nu a făcut-o. Este posibil însă ca softul să fi fost folosit și în anii trecuți, spun reprezentanții agenției americane de protecție a mediului.

Este vorba de un program auxiliar de control al emisiilor, însă autoritățile nu spun încă dacă folosirea lui este sau nu legală. În condiții normale, dacă autoritățile acceptă, constructorii auto se pot folosi de softuri de control auxiliare pentru emisiile mai mari produse la urcarea dealurilor, de pildă, sau în condiții de temperaturi foarte joase.

În cazul Volkswagen în schimb, neinformarea autorităților cu privire la cel de-al doilea dispozitiv ridică semne de întrebare. 

Etichete: Dieselgate, soft, Volkswagen

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE