Dieter Stanzeleit a pierdut definitiv procesul de paternitate. Regelui Mihai I nu este tatăl săuCetăţeanul german Dieter Stanzeleit a pierdut definitv procesul în care cerea sa fie recunoscut drept fiu al Regelui Mihai I, aceasta fiind decizia Curţii de Apel Bucureşti dată marţi, 22 martie.

Dieter Stanzeleit a pierdut definitiv procesul de paternitate
Dieter Stanzeleit a pierdut definitiv procesul de paternitate

"Respinge ca neîntemeiată, cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene pentru a se pronunţa cu titlu preliminar. Respinge recursul", se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti, consecinţa fiind aceea că Dieter Stanzeleit, cetăţean german, pierde definitv procesul prin care a cerut să fie recunoscut ca fiu biologic al Regelui Mihai I al României, potrivit Mediafax.

Procesul a fost deschis în anul 2013, în urma unei acţiuni introduse de Dieter Stanzeleit pe rolul Judecătoriei Sectorului 1.

În deschiderea cererii depusă la instanţă, Stanzeleit arata că, "în prezent, aparenţa de drept, neconformă cu realitatea biologică, şi care rezultă din actul de naştere, este că tatăl subsemnatului este defunctul Max Bernhard Stanzeleit ce figurează în acest act, la poziţia «tată»".

"Însă, în realitate, tatăl biologic al subsemnatului este Majestatea Sa Regele Mihai I al României, realitate pe care dintotdeauna am cunoscut-o, fiindu-mi mai apoi confirmată şi de «mama» mea «adoptivă», respectiv Dna. Irmgard Stanzeleit, ce mi-a destăinuit (de fapt confirmat) că, la începutul anului 1945, copil fiind, am fost lăsat, de către persoane necunoscute, într-o stare fizică extrem de precară (rănit şi sângerând) spre îngrijire doamnei Irmgard Stanzeleit, ce din compasiune a acceptat primirea mea, cu atât mai mult cu cât, în perioada respectivă se îngrijeau de fiul lor, ce îşi trăia ultimele zile (şi care, la scurt timp a şi murit) pe nume Dieter Stanzeleit, pe care, mai apoi, practic l-am «substituit»", relateaza acesta în solicitarea depusă la instanţă.

Semnatarul acţiunii mai notează în documentul citat că, în 1994, a decis să iniţieze unele investigaţii, pe cont propriu, privind trecutul său şi, în special, destinul mamei sale biologice Nerissa Jane Irene Bowes Lyon, intrând astfel în contact cu mai mulţi martori oculari şi istorici, care i-au relatat ori confirmat realităţi pe care le cunoştea sau pe care doar şi le amintea. Dieter Stanzeleit a deschis anterior acţiuni cu acelaşi obiect în Germania şi în Elveţia. În 2006, el a publicat o cartea "Regina pierdută", în care susţine, de asemenea, că este fiul natural al Regelui Mihai. În iulie 2000, tot Stanzeleit şi-a exprimat dorinţa de a aduce în România rămăşiţele pământeşti ale regelui Carol al II-lea şi ale Reginei Elena - părinţii Regelui Mihai I.

Etichete: Dieter Stanzeleit, fiul legitim regele mihai i, proces paternitate regele mihai, regele Mihai, regele mihai I

0/1 COMENTARII
Hotii
23 mar 07:44
+0
VOTURI
-0
Paternitatea se stabileste prin teste biologice la un laborator, in nici un caz la tribunal. Ca nu au stat procurorii si judecatorul la scula nimanui sa vada ce-a facut cu ea. Numai in rromanica au ajuns procurorii si judecatorii sa decida si cand sa ne bashim.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h