DIICOT analizează cazul lui Cristian Burci, pentru a vedea dacă se poate sesiza din oficiuProcurorii DIICOT au trimis un comunicat prin care informează că, în urma numeroaselor solicitări în baza Legii 544/2001 referitoare la posibilitatea sesizării din oficiu ca urmare a reportajului CBS, difuzat de Antena 3 în data de 13 august 2014, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Structura Centrală analizează dacă sunt întrunite condițiile legale pentru a se sesiza din oficiu.

DIICOT raspunde postului Antena 3: De ce nu s-a autosesizat in cazul Cristian Burci
DIICOT răspunde postului Antena 3: De ce nu s-a autosesizat în cazul Cristian Burci
Foto: www.paginademedia.ro

"Precizăm că la acest moment nu există un dosar penal înregistrat pe rolul Direcției, având acest obiect", informează DIICOT.

"Cum poți să cumperi un copil în România. Cum găsești un intermediar? E suficient să te plimbi prin holurile hotelurilor din București și te vor găsi ei. Am filmat această întâlnire cu un intermediar (baby broker), pe nume Cristian, cu o cameră ascunsă", spune o ziaristă CBS într-un reportaj de acum 20 de ani, prezentat de Mircea Badea la emisiunea În gura presei, conform paginademedia.ro.

Reportajul a fost făcut la începutul anilor 90 pentru emisiunea 60 minutes, de pe CBS. Ziarista americană a documentat cum se cumpărau copiii în România anilor 90. Sub acoperirea unui cuplu de americani, cei doi oameni din echipa CBS au ajuns să negocieze direct cumpărarea unui copil de la o familie din România.

Cristian Burci apare ca un "intemediar"(baby-broker), cu care jurnalista a discutat în holul unui hotel.

Etichete: antena 3, cristian Burci, diicot

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE