Informațiile din Dosarele "Panama", în atenţia DIICOT. Ce spune Cioloş despre scandalDIICOT analizează informaţiile apărute în urma investigaţiilor "Panama Papers", pentru a stabili dacă în dosarele actuale sau cele deja soluţionate există informații care pot confirma detaliile apărute în urma investigației.

DIICOT analizeaza informatiile din dosarele Panama
DIICOT analizează informațiile din dosarele Panama
Foto: timesofmalta.com

"DIICOT va face o analiză pentru ceea ce a avut şi are în lucru, pentru a vedea dacă există necunoscute şi dacă putem corobora informaţiile. O posibilitate mai mare de analiză ar avea Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor. Aceasta ar fi ordinea competenţei", a precizat pentru MEDIAFAX.ro biroul de presă al DIICOT.

Un grup de mass-media internaţional, coordonat de către Consorţiul Internaţional al Jurnaliştilor de Investigaţie, a dezvăluit, duminică seară, faptul că mai multe personalităţi sportive, lideri politici, oameni de afaceri şi celebrităţi, beneficiază de sistemul de conturi offshore, în paradisuri fiscale cu reglementări opace, pentru a-şi ascunde averile.

Potrivit Rise Project, omul de afaceri Vasile Frank Timiş s-a numărat printre românii care au apelat la avocaţii din Panama City pentru a demara afaceri pe teritoriul ţării noastre, la jumătatea anilor '90. Vasile Frank Timiş a folosit firma Castle Europa Limited, înfiinţată în Bahamas de avocaţii Mossack Fonseca, susţin junaliştii de la Rise Project, care au făcut parte din echipa de investigaţii.

Corneliu Iacobov este un alt român al cărui nume apare în actele "Panama Papers", după ce a folosit o firmă înfiinţată de avocaţii Mossack Fonseca, care vizează deschiderea de conturi bancare şi desfăşurarea de afaceri inclusiv cu terenuri în Emiratele Arabe, susţin jurnaliştii de la Rise Project.

Reacţia premierului

Premierul Dacian Cioloş a declarat marţi că nu a discutat cu şeful ANAF despre dosarele Panama şi a precizat că inspectorii agenţiei nu au nevoie de dispoziţie de la primul-ministru pentru a-şi face treaba dacă ei consideră că s-a încalcat legea.

Premierul a făcut aceste afirmaţii la finalul participării sale la Adunarea Generală a Asociaţiei Oraşelor din România, în momentul în care jurnaliştii l-au întrebat dacă a discutat cu şefului ANAF, Dragoş Doroş, referitor la dosarele Panama, iar el a negat.

"Nu, nu am avut, e problema lor. Nu au nevoie de dispoziţie de la prim-ministru ca să-şi facă treaba acolo unde consideră că s-a încălcat legea", a spus Cioloş.

Etichete: diicot, panama papers

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h