Din 403 unităţi de învăţământ de stat din Bucureşti, doar 5 au AUTORIZAŢIE ISU: 317 NU au AVIZDoar cinci din cele 403 unităţi de învăţământ de stat au autorizaţie de securitate la incendiu, 317 funcţionează fără un atifel de aviz, iar pentru 81 nu este necesară obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, potrivit datelor furnizate luni de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov. printre cele peste 300 de unităţi care nu sunt autozizate de ISU se află şi Şcoala nr. 124 din Rahova, distrusă de un incendiu puternic şi care avea nevoie de autorizaţie, în condiţiile în care anul 2001 acolo au fost făcute diverse lucrări.

Autorizatii ISU
Autorizaţii ISU

Obligativitatea obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu pentru clădiri sau spaţii amenajate în clădiri cu destinaţia de învăţământ a apărut în anul 1998, moment în care a intrat în vigoare HG 571/1998, în care era prevăzută obligativitatea pentru şcoli, licee, universităţi şi alte clădiri de învăţământ, cu aria desfăşurată mai mare de 700 de metri pătraţi. Ulterior, în anul 2002, s-au schimbat condiţiile privind obligativitatea obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu, "clădiri având destinaţia de învăţământ, cu aria desfăşurată mai mare de 500 de metri pătraţi".

Începând cu anul 2006 şi până în 2016, odată cu intrarea în vigoare a HG 1739/2006, toate clădirile sau spaţiile amenajate în clădiri având destinaţia de învăţământ, indiferent de suprafaţă, aveau obligativitatea obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu.

În prezent, este în vigoare HG 571/2016, în care este prevăzută obligativitatea obţinerii autorizaţiei la incendiu pentru clădiri sau spaţii amenajate în clădiri cu destinaţia de învăţământ, cu aria desfăşurată mai mare sau egală cu 150 de metri pătraţi. Cădirile cu destinaţia de învăţământ care sunt construite înainte de anul 1998 şi la care nu s-au adus modificări structurale, de consolidare, de refuncţionalizare, schimbări de destinaţie, nu necesită obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu.

Conform ISU Bucureşti-Ilfov, din cele 403 unităţi de învăţământ de stat din Capitală, cinci au autorizaţ

Etichete: autorizatie isu, isu, şcoli, scoli bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE