Din istoria caselor de amanetDesi privit multa vreme cu scepticism, serviciul de amanet Crangasi, de exemplu, s-a extins in zilele noastre atat de mult, incat zona este considerata probabil ca avand cele mai multe firme care ofera posibilitatea unui imprumut rapid in Bucuresti. 

Este imposibil ca daca ai trecut in ultimii ani prin aceasta parte a capitalei, sa nu iti fi atras atentia macar o data un amanet Crangasi si, evident, imposibil, ca daca ai vrut vreodata sa apelezi online la un amanet Bucuresti, de exemplu, sa nu iti fi aparut zeci de posibilitati din zone cat mai variate ale orasului.

Desi le vedem in diverse parti ale oraselor in care locuim, stim oare exact ce sunt casele de amanet, cum functioneaza aceste institutii si de ce tind sa devina din ce in ce mai populare? Pentru a lamuri toate aceste aspecte ar trebui sa arucam mai intai o privire in trecut pentru a afla cate ceva despre istoria acestor instritutii.

Amanetul este printre cele mai vechi activtati din lume, existand de foarte multa vreme ideea de creditare sau imprumut rapid de bani lichizi cu ajutorul amanetarii. Ca si astazi, oamenii din trecut aveau nevoie de imprumuturi rapide pentru perioade relativ scurte de timp. Astfel ca, si in perioada antica, oamenii se foloseau de diverse obiecte de valoare pe care le detineau, pentru a obtine rapid sume de bani de care aveau nevoie in acel moment si pe care le recuperau atunci cand aveau banii necesari pentru a face acest lucru.

Desi era un ajutor real pentru oamenii simpli, o perioada activitatea aceasta a fost interzisa, urmand sa revina spre sfarsitul Evului Mediu, cand "The House of Lombard" din Europa detinea o retea de case de amanet. Sigla, formata din trei bilute aurii, a ramas multa vreme asociata cu casele de amanet si industria amanetului.Practica amanetarii a ajuns si in America, in momentul in care colonistii au ajuns aici.

Amanetul a reprezentat o sursa alternativa de creditare, in special pentru oamenii aveau nevoie de sume mici de bani, pe care alte institutii nu erau disponibile sa le ofere. Tocmai acest aspect, a fost principalul lucru ce a crescut popularitatea caselor de amanet. 

Acest tip de imprumut nu este specific doar Romaniei, el regasindu-se peste tot in lume. Amanetul nu mai este considerat un act disperat, o ultima solutie de a iesi dintr-un impas, ci doar un loc in care se pot obtine sume importante de bani rapid, in schimbul unnor bunuri amanetate, care se recupereaza, la randul lor, in schimbul unor comisioane.

Etichete: amanet, amanet crangasi, casa de amanet, istorie case de amanet

0/0 COMENTARII

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE