Din vacanță în vacanță, parlamentarii au muncit doar șase luni din 12Parlamentarii români au reuşit o performanţă greu de egalat. Din cele douăsprezece luni ale anului au muncit doar şase. Au ţinut-o din vacanţă în vacanţă, dar şi-au încasat toate beneficiile financiare. Acum sunt plecaţi în teritoriu pentru a participa la campania electorală pentru prezidenţiale. Se vor întoarce la muncă abia în a doua jumătate a lunii noiembrie.

Plenul Senatului a votat legea de aprobare a OUG 55 privind migratia alesilor locali
Plenul Senatului a votat legea de aprobare a OUG 55 privind migraţia aleşilor locali

Senatorii şi deputaţii şi-au început anul cu o vacanţă. Toată luna ianuarie au fost liberi. Apoi, atât de Paştele Catolic şi de cel Ortodox şi-au mai luat câte o săptămână de relaxare, după care toată luna mai au participat la campania electorală pentru alegerile europarlamentare. În iunie au venit la serviciu, dar nu au apucat să se obişnuiască prea mult cu munca. În iulie au intrat în vacanţa de vară.

S-au întors la muncă pe 1 septembrie când a început oficial sesiunea parlamentară de toamnă, doar că nu au zăbovit foarte mult. Au stat o lună, dar la 1 octombrie deja au plecat din nou în circumscripţii pentru a participa la campania electorală pentru prezidenţiale şi se vor întoarce abia în a doua jumătate a lunii noiembrie după al doilea tur al alegerilor prezidenţiale."

„Dacă veţi face un calcul, veţi constata că anul acesta parlamentarii au fost în vacanţă şase luni. Nici măcar copiii la şcoală nu beneficiază de atâta vacanţă”, spune Ioan Oltean, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, potrivit Digi24. 

Inevitabil au apărut şi restanţele. La Senat se tergiversează discutarea avizării începerii urmăririi penale pentru Ecaterina Andronescu şi Serban Mihăilescu.

De asemenea, au lăsat nediscutate două ordonanţe extrem de importante, ordonanţe de Urgenţă ale Guvernului. Prima privind traseismul aleșilor locali, cea de-a doua vizează desfiinţarea secţiilor speciale pentru alegerile prezidenţiale, astfel încât orice cetăţean care nu se află în localitatea de domiciliu poate vota la orice secție.

În toată acestă perioadă, parlamentarii şi-au încasat toate beneficiile financiare. Fiecare parlamentar primeşte o indemnizaţie de 5.000 de lei, 4.000 de lei pentru cazare şi aproape 10.000 de lei pe organizarea cabinetului parlamentar din colegiul său.

„Parlamentul nu este fabrică de legi. Un parlament nu se evaluează după câte legi a votat, ci după calitatea lor”, spune însă Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului.

Etichete: Camera Deputatilor, parlamentari, Senat, vacanţă

0/1 COMENTARII
Mihai
08 Oct 21:46
+0
VOTURI
-0
„Parlamentul nu este fabrică de legi. Un parlament nu se evaluează după câte legi a votat, ci după calitatea lor”, spune însă Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului.

Ce nesimțit poate fi omulețul ăsta! Nici măcar Năstase nu era așa arogant! Dar cel puțin Năstase e profesor, Tăriceanu a fost manechin. Și vrea să ajungă Președintele României!

Ce legi ați votat, „parlamentarilor”? Sau când, dacă ați tot avut vacanțe peste vacanțe?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h