DINAMO BUCUREŞTI, AMENDAT cu 40.000 lei, după meciul cu STEAUAClubul Dinamo Bucureşti a fost amendat cu 40.000 lei de Jandarmeria Capitalei, după meciul cu Steaua Bucureşti, care a avut loc duminică seară, pe Arena Naţională.

DINAMO BUCURESTI, AMENDAT cu 40.000 lei, dupa meciul cu STEAUA
DINAMO BUCUREŞTI, AMENDAT cu 40.000 lei, după meciul cu STEAUA
Foto: fcdinamo.ro

Jandarmeria Capitalei a sancţionat clubul de fotbal Dinamo Bucureşti cu suma de 40.000 lei, după meciul de duminică seară, desfăşurat pe Arena Naţională.

Dinamo Bucureşti a pierdut, duminică, cu scor 1-3 în faţa Stelei.

Cu ocazia partidei de fotbal dintre echipele F.C. DINAMO Bucureşti şi F.C. STEAUA Bucureşti, disputată în data de 03 mai a.c., Jandarmeria Capitalei a constatat mai multe abateri de la prevederile legale în vigoare, săvârşite de către clubul organizator, de firma de pază şi de către unii dintre suporteri.

Înainte de începerea partidei, în Peluza Nord a stadionului, suporterii dinamovişti au aprins materiale pirotehnice şi au aruncat o parte din ele spre terenul de joc, fapt ce a condus la amânarea începerii meciului.

La începerea celei de-a doua reprize, suporterii dinamovişti din Peluza Nord a stadionului au aprins şi au aruncat cu materiale pirotehnice spre terenul de joc, iar arbitrul a întrerupt partida. După transmiterea apelurilor la calm de la staţia de amplificare a stadionului, la aproximativ 20 de minute de la începerea celei de-a doua reprize, partida a fost reluată.

Pentru că nu a respectat obligaţiile prevăzute de lege, nu a luat măsurile necesare pentru interzicerea introducerii şi folosirii în arena sportivă a materialelor pirotehnice de către suporterii participanţi la evenimentul sportiv şi nu a asigurat un sistem funcţional de contorizare a accesului spectatorilor, clubul F.C. DINAMO Bucureşti a fost sancţionat cu amendă în valoare totală de 40.000 de lei în conformitate cu prevederile art. 10, alin. 2, lit. b şi alin. 1, lit. ţ din Legea 4/2008, se arată într-un comunicat de presă remis B365.ro de Jandarmeria Capitalei.

Pentru nerespectarea prevederilor Planului de Acţiune aprobat de Unitatea de Jandarmi, firma de securitate a fost sancţionată cu amendă în valoare de 1000 lei în conformitate cu prevederile art. 27, alin. 1, lit. c din Legea 4/2008, iar trei agenţi de securitate au fost sancţionaţi contravenţional cu 500 de lei fiecare, conform art. 27, alin. 1 din Legea nr. 4/2008, pentru nerespectarea obligaţiilor prevăzute în planul de acţiune.

Nouă suporteri au fost conduşi la secţia de poliţie pentru întocmirea actelor de constatare pentru folosirea de materiale pirotehnice, faptă pentru care riscă închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Jandarmeria Capitalei analizează imaginile surprinse de camerele video de supraveghere ale stadionului pentru identificarea şi altor suporteri care au folosit materiale pirotehnice.

Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a evenimentelor sportive Jandarmeria Capitalei recomandă tuturor suporterilor să respecte prevederile legale şi atrage atenţia că nu va tolera niciun fel de acţiuni sau comportamente care să pericliteze siguranţa spectatorilor.

Etichete: amendă, Dinamo, Dinamo Bucureşti, Dinamo Steaua, Jandarmeria Capitalei, meci DINAMO STEAUA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h