Dîncu, despre consolidarea clădirilor din București: Legea nu permite începerea acestor lucrăriPrograme pentru consolidarea clădirilor din București sunt multe, însă legea în acest moment și voința publică nu permit începerea acestor lucrări, a declarat joi vicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Dincu, despre consolidarea cladirilor din Bucuresti: Legea nu permite inceperea acestor lucrari (Foto romaniatv.net)
Dîncu, despre consolidarea clădirilor din București: Legea nu permite începerea acestor lucrări (Foto romaniatv.net)

"Sunt multe programe pentru reconsolidarea clădirilor din București, însă legea în acest moment și voința publică nu ne permit să începem aceste lucrări. Să sperăm că grupul interministerial care este format pentru a găsi o soluție legislativă pentru asta va ajunge la o concluzie. Cred că este și o inițiativă în Parlament, alături de care lucrăm și noi și sperăm să găsim o formulă prin care să putem să avem acceptul proprietarilor în a face acest lucru. Nu se poate face fără voința oamenilor și încălcând Constituția", a precizat Dîncu, citat de Agerpres. 

CITEŞTE ŞI Cum vor fi consolidate clădirile cu risc seismic din Bucureşti, când proprietarul nu e de găsit

Primarul General, Razvan Sava, a participat astazi la dezbaterea privind Situatia Programului de Consolidari si imbunatatirea legislatiei care sa duca la functionarea optima a acestuia. In evidentele municipalitatii figureaza 73 cladiri consolidate, 18 prin programul derulat de Primaria Municipiului Bucuresti si Guvernul Romaniei, iar restul din sursele proprii ale proprietarilor.

El a adăugat că Ministerul Dezvoltării Regionale dispune pentru consolidarea clădirilor de 25 de milioane de lei, dar pot fi accesate și fonduri de câteva sute de milioane de euro printr-un program european, însă acest lucru nu se poate face fără o lege corespunzătoare.

"Avem o sumă de cinci ori mai mare decât cea de anul trecut, însă din acea sumă de anul trecut a fost cheltuită practic numai a cincea parte. Deci, practic, avem o sumă mult mai mare — 25 de milioane de lei în acest moment. Problema este că mai avem 300 de milioane de euro pe care îi putem folosi dintr-un program european. Problema este să putem avea o lege care să ne permită să putem avea accesul la aceste clădiri. Sigur, vizăm și o conlucrare internațională, sper într-un sprijin din partea Japoniei cu specialiști experți, care având tehnici avansate pot să lucreze și cu oamenii în interiorul acestor clădiri doar pentru consolidare seismică. Însă noi putem cupla, de asemenea, încă alte sume, pentru că este vorba și de reconsolidarea clădirilor din perspectiva energetică, a unor consumuri energetice cât mai scăzute", a spus Dîncu.

Etichete: consolidare cladiri risc seismic, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, risc seismic, vasile dincu

0/1 COMENTARII
alin
04 Mar 08:16
+0
VOTURI
-0
nu se poate fara acordul propritarilor? dar daca proprietarul nu sta acolo si doar inchiriaza sau daca este o baba senila care nu vrea sa se mute pe perioada lucrarilor? Cum facem? Nu mai reabilitam blocul? Daca este vorba de costuri si daca este mai ieftin sa darami si sa reconstruiesti, de ce sa nu o faci? Sunt cladiri pe Magheru care nu reprezinta nimic din punct de vedere arhitectural...ma gandesc ca poate ar arata mai bine orasul daca s-ar reconstrui ceva mai frumos...sunt cladiri comuniste cu bulina rosie si la Lizeanu si spre Tineretului (unde era shaormeria Dristor), care ar putea fi daramate si pentru a reconstrui ceva mai frumos.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE