Dinu Patriciu va fi înmormântat sâmbătă la Cimitirul Bellu din BucureştiDinu Patriciu va fi înmormântat, sâmbătă, de la ora 11.00, la Cimitirul Bellu din Bucureşti, anunţă familia omului de afaceri, făcând totodată un apel la decenţă şi discreţie în ceea ce priveşte acest eveniment.

Dinu Patriciu va fi inmormantat sambata la Cimitirul Bellu din Bucuresti
Dinu Patriciu va fi înmormântat sâmbătă la Cimitirul Bellu din Bucureşti

Sicriul, purtând trupul neînsufleţit, va fi transportat de la Londra şi apoi depus, în seara zilei de vineri, la Capela Cimitirului Bellu, unde se va desfăşura şi ceremonia funerară, arată reprezentanţii familiei într-un comunicat remis Mediafax.

"Pentru a onora amintirea lui Dinu Patriciu, cu decenţă şi discreţie, familia solicită înţelegerea tuturor celor care doresc să participe la slujba memorială", se mai spune în comunicat.

Omul de afaceri Dinu Patriciu a murit la vârsta de 64 de ani, pe 19 august, la Spitalul Royal Free din Londra. "Dinu Patriciu a murit înconjurat de membrii familiei, în urma unei infecţii pulmonare, pentru care fusese spitalizat în ultimele zile", potrivit unui comunicat remis la momentul respectiv de familia Patriciu. Conform comunicatului, funeraliile lui Dinu Patriciu vor avea loc în cercul restrâns al familiei. "Pe această cale, familia face un apel îndoliat la respectarea dorinţei defunctului, ca ultimul său drum să ocolească neînţelegerile, lipsa de decenţă şi agresivitatea de care acesta a avut prea mult parte în ultimii ani de viaţă şi suferinţă", se mai spunea în comunicatul familiei Patriciu.

Dinu Patriciu suferea de mai mulţi ani de cancer. În decembrie 2012, el a fost supus unui transplant de ficat. Medicul curant al lui Dinu Patriciu, Mihai Voiculescu, a declarat că omul de afaceri a fost extrem de supărat după eşecul suferit în afacerea lanţului de magazine Mic.ro şi i s-a înrăutăţit astfel boala, dar şi că şi-a periclitat sănătatea din cauza stilului de viaţă, în special a alimentaţiei.

Mihai Voiculescu a mai spus că Patriciu a murit cel mai probabil din cauza unei infecţii după transplantul de ficat. Dinu Patriciu, fondator al PNL şi cel care a înfiinţat Rompetrol, cea mai mare afacere privată construită şi vândută vreodată de un antreprenor român, a fost prezent patru ani consecutiv în topul Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume. Patriciu a avut afaceri în domeniile petrolier, bancar, imobiliar şi media. Omul de afaceri deţinea active imobiliare în Germania, Suedia şi Polonia, evaluate la circa 1,1 miliarde de euro în mijlocul crizei.

Etichete: Cimitirul Bellu, Dinu Patriciu, înmormântare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE