Diplomatul care a făcut reclamă la un aparat medical, propus din nou ambasadorPreşedintele Klaus Iohannis l-a propus ambasador în Croaţia pe diplomatul Constantin Mihail Grigorie, la un an după ce acesta a fost protagonistul unui scandal în presă. Anul trecut, Iohannis l-a propus pentru postul de ambasador în Cehia, dar l-a retras după ce a ieşit la iveală faptul că diplomatul a făcut reclamă la un aparat medical de detoxifiere fără să aibă acordul MAE.

Diplomatul care a facut reclama la un aparat medical, propus din nou de Iohannis ambasador
Diplomatul care a făcut reclamă la un aparat medical, propus din nou de Iohannis ambasador

Diplomatul Constantin Mihail Grigorie, numit de presă ambasadorul „Teleshopping",  este din nou propus de Klaus Iohannis pentru postul de ambasador. De data aceasta în Croaţia. 

Klaus Iohannis l-a nominalizat anul trecut pe Constantin Mihail Grigorie ambasador in Cehia, dar l-a retras dupa izbucnirea unui scandal de presa. Grigorie a aparut intr-o reclama pentru un aparat medical de detoxifiere fara sa aiba acordul autoritatilor de la Bucuresti, scrie hotnews.ro 

CITEŞTE ŞI Iohannis propune 19 ambasadori noi. Dan Mihalache, în Marea Britanie. Cine mai e pe listă

Presa semnala, la acel moment, că Grigorie Constantin Mihail, fost ambasador în Rusia şi propus ambasador în Cehia,  apare într-un clip publicitar la un aparat medical, folosind titulatura din cadrul Ministerului de Externe. 

MAE a reacţionat atunci, precizând că nu a fost informat cu privire la această activitate, "de ordin personal", a ambasadorului Grigorie Constantin Mihail, "ministerului nesolicitându-i-se acordul, sub nicio formă, cu privire la activitatea în cauză".

Ministerul Afacerilor Externe spunea, totodată, că este "regretabilă şi inacceptabilă folosirea, în cadrul acestui demers, a numelui instituţiei şi a funcţiei/gradului diplomatic din cadrul Ministerului de Externe".

"Persoanei în cauză, care la momentul realizării videoclipului era încadrată pe o funcţie de execuţie în Centrala MAE, i s-au cerut explicaţii cu privire la situaţia creată. Astfel, ca primă reacţie, persoana în cauză a invocat scopul strict umanitar al demersului său, acesta având caracter personal şi fără obţinerea de foloase materiale, conform spuselor sale", precizaMAE.

Tot scandalul a izbucnit după ce preşedintele Klaus Iohannis a aprobat, în 30 aprilie 2015, propunerea privind numirea lui Constantin Mihail Grigorie în funcţia de ambasador în Cehia.

Constantin Mihail Grigorie (65 de ani) a fost, între 1995-1999, ambasador în Italia, apoi în Bulgaria (1999-2003), Turcia (2004-2008) şi Rusia (2008-2013).

Etichete: Constantin Mihail Grigorie, Constantin Mihail Grigorie ambasador, Constantin Mihail Grigorie aparat mediacal, Constantin Mihail Grigorie reclama, Klaus Iohannis

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE