Decizia instanţei: Directoarea acuzată că bătea copiii rămâne sub CONTROL JUDICIAR UPDATEIoana Neagu, directoarea grădiniţei din Capitală, acuzată că bătea copiii, rămâne în libertate. Tribunalul București a decis joi ca directoarea să fie cercetată în continuare sub control judiciar. Instanţa a respins astfel recursul procurorilor.

Directoarea de la Gradinita Flipper, filmata cand batea copiii
Directoarea de la Grădiniţa Flipper, filmată când bătea copiii

UPDATE Tribunalul a respins contestația procurorilor și a menținut decizia din 31 martie luată de Judecătoria sectorului 5, hotărârea judecătorilor fiind definitivă.

Pe perioada celor 60 de zile de control judiciar, Ioana Neagu nu are voie să părăsească Bucureștiul și să comunice sau să se apropie de persoanele vătămate și de membrii familiilor acestora și nici de angajații grădiniței.De asemenea, Ioana Neagu nu poate exercita funcția de director de grădiniță.

Directoarea de la Grădiniţa Flipper din Cotroceni, acuzată că a bătut trei copii, a fost plasată, prin decizie a instanţei, sub control judiciar. Ioana Neagu a fost reţinută de Poliţie pentru 24 de ore și a fost prezentată în instanţă cu propunere de arestare preventivă. Cererea procurorilor a fost respinsă însă de magistraţii de la Judecătoria Sectorului 5. 

În motivarea deciziei de punere sub control judiciar, judecătorul de drepturi și libertăți susține că părinții sunt de vină pentru că nu s-au interesat să vadă dacă grădinița are autorizație din partea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP).

CITEŞTE ŞI Părinții protestează vineri: Sunt revoltați că directoarea de la grădinița Flipper e în libertate

Acesta mai consideră că părinții sunt direct responsabili de ce li se poate întâmpla copiilor lor dacă merg la o grădiniță neautorizată. În acest caz urmează a se stabili care a fost gradul de răspundere al administratorului de grădiniță.

Magistratul mai arată că, deși sunt indicii temeinice că directoarea a comis trei infracțiuni de rele tratamente aplicate minorului, nu există motive să se creadă că le va săvârși din nou pentru că grădinița a fost închisă. În plus, Ioana Neagu nici nu are antecedente.

Etichete: directoare gradinita, gradinita flipper, Ioana Neagu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE