Directoarea ICR New York demisionează: "E darul pe care mi-l fac de Crăciun"Doina Uricariu, director al Institutului Cultural Român (ICR) din New York din 2012, a anunţat că va pleca de la conducerea instituţiei.

Directoarea ICR New York demisioneaza: "E darul pe care mi-l fac de Craciun"
Directoarea ICR New York demisionează: "E darul pe care mi-l fac de Crăciun"
Foto: mariusghilezan.ro

"Voi pleca foarte curând de la Institutul Cultural Român de la New York. Vă mulţumesc tuturor celor ce aţi susţinut evenimentele pe care le-am realizat. Rămânem prieteni cu toţi cei care ne considerăm prieteni. Voi avea, în fine, timp mai mult ca să scriu şi ca să susţin şi să promovez valorile României. E darul pe care mi-l fac de Crăciun. Îi doresc ICRNY să fie cel puţin la fel de credibil, cât a fost sub conducerea mea. Şi să realizeze evenimente de anvergura şi audienţa enormă, pe care am avut-o. Omul inteligent şi creştin nu are resentimente, ci experienţe", a scris Doina Uricariu, luni, pe Facebook, conform mediafax.ro.

Pe de altă parte, într-un alt mesaj publicat, duminică, pe contul său de Facebook, Doina Uricariu spunea că "se doreşte" ca postul pe care îl ocupă în prezent să fie dat altcuiva, însă, în ceea ce o priveşte, o asemenea decizie ar reprezenta o favoare, deoarece s-a "plictisit" să lucreze cu "mediocrii şi amatori de sinecuri".

"Se doreşte postul meu de la ICRNY pentru a fi ocupat de altcineva, O să solicit cui se cuvine să afle cine m-a ameninţat cu moartea şi disoluţia. Ca să mă intimideze. Am fost rugată, precipitată să ocup acest post. Nu mă cramponez de el. Am fost unicul director de ICR, cu un CV performant, multiplu premiat şi decorat cu cele mai înalte decoraţii ale României şi Premii. Doriţi să mă înlocuiţi, îmi faceţi o favoare, lucraţi cu o echipă care nu a făcut nimic pentru promovarea culturii române şi care excelează prin pile şi mediocritate. Eu m-am plictisit să lucrez cu mediocrii şi amatori de sinecuri", a scris Doina Uricariu, duminică, pe contul său de Facebook.

Ulterior, acest mesaj a fost şters de către Doina Uricariu de pe profilul său public de Facebook.

Poeta Doina Uricariu a fost numită, în septembrie 2012, în funcţia de director al Institutului Cultural Român (ICR) de la New York, înlocuind-o astfel pe Corina Şuteu, care şi-a prezentat demisia, după şase ani la conducerea filialei newyorkeze a instituţiei.

Etichete: demisie, icr

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE