Directoarea interimară de la Palatul Mogoşoaia susţine că a fost înlocuită abuzivDirectoarea interimară de la Palatul Mogoşoaia susţine, printr-o scrisoare deschisă adresată primarului interimar Răzvan Sava, că a fost înlocuită abuziv şi din raţiuni politice din funcţia pe care o deţine.

Directoarea interimara de la Palatul Mogosoaia sustine ca a fost inlocuita abuziv
Directoarea interimară de la Palatul Mogoşoaia susţine că a fost înlocuită abuziv
Foto: ziarulmetropolis.ro

Directoarea interimară de la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Mădălina Mirea, susţine că a fost înlocuită abuziv din funcţie. Într-o scrisoare deschisă adresată primarului general interimar Răzvan Sava şi trimisă redacţiei B365.ro, Mădălina Mirea precizează că, în timpul unei şedinţe a Direcţiei de Cultură, la care nu a fost prezentă, a fost anunţat un nou manager interimar care va conduce instituţia: Adrian Vlad Chioţan, de la PNL.

Scrisoarea deschisă:

Joi, 4 februarie, v-am solicitat două zile de concediu, pentru zilele de luni şi marţi, adică 8 şi 9 februarie. La câteva ore am primit pe mail o adresă prin care se solicita prezenţa tuturor directorilor instituţiilor de cultură subordonate P.M.B., luni ora 11 la sediul primăriei. Am anunţat la Direcţia de Cultură că nu pot fi prezentă şi mi s-a solicitat să trimit un înlocuitor. Azi, 8 feb. ora 11:00, la şedinţa P.M.B. în prezenţa colegei mele, Consultant Proiecte şi Programe şi a tuturor celor de faţă, a fost anunţat în plen numele unui alt director interimar la Centrul Cultural Palatelele Brâncoveneşti de la Mogoşoaia, în persoana domnului Adrian Vlad Chioţan, membru PNL, sector 2, Bucureşti.

Doresc să vă specific următoarele: sunt istoric de artă, manager interimar al Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Mogoşoaia. Menţionez faptul că am colaborat cu această instituţie în anul 2013, în 2014 am venit prin concurs pe postul de Şef-Serviciu Departamentul Expoziţii-Documentare.

Am fost numită şi rugată să vin director interimar în urma reţinerii celor doi directori în septembrie 2015, în cazul binecunoscut cu Sorin Oprescu, al luării de mită. Imediat după aceea, au urmat trei (3) misiuni de control intern: DNA sept-oct 2015, Curtea de Conturi a României, nov-dec 2015, iar în prezent se desfăşoară misiunea de audit a P.M.B. până la 29 feb.a.c. 

Toate aceste instituţii au semnalat grave nereguli în contractele de la Palatele Brâncoveneşti, în perioada 2012-2015. Recomandarea a fost ca Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Mogoşoaia să redobândească misiunea sa culturală excluzând orice imixtiune politică, financiară, interlopă sau nu.


Postul de manager interimar este prevăzut să fie scos la concurs la jumătatea lunii martie a.c., atunci când expiră interimatul meu. Întrebarea noastră este, ce interes poate justifica înlocuirea unui manager interimar de specialitate cu un alt manager interimar, pentru numai 5 săptămâni, printr-o decizie arbitrară care încalcă legislaţia în vigoare prin absenţa calificării profesionale a persoanei nominalizate, întrunind astfel toate "atributele" unui abuz în serviciu. Despre ce transparenţă decizional  vorbim?

In contextul penal din luna septembrie, la solicitarea Primăriei Generale am renunţat într-o bună măsură la preocupările profesionale, pentru a prelua sarcini manageriale, a salva imaginea şi a asigura continuitatea activității CCPB, până la organizarea în condiţiile legii, a concursului de management.

1. Temerea noastră este ca Mogoşoaia să nu fie folosită din nou pentru strângerea şi cheltuirea de bani pentru campanie, pentru alegerile locale şi parlamentare.

2. Ce urgenţă în sine impune schimbarea unui specialist cu un om care nu ştie cum stau lucrurile la Palatul Mogoşoaia, într-o instituţie de cultură cu un program cultural elaborat, aprobat deja de un Consiliu Ştiinţific ce conţine programe internaţionale prevăzute să se desfăşoare în acest an?

Sperăm ca acest demers injust să fie împiedicat, iar mesajul nostru este că nu avem nevoie de un director numit politic, nici măcar interimar. Cine doreşte să vină manager trebuie să dea concurs şi să se califice pentru condiţiile unei astfel de funcţii.

Etichete: madalina mirea, Mogoşoaia, palatele brancovenesti, razvan sava

0/3 COMENTARII
escu
10 Feb 23:22
+0
VOTURI
-0
In vederea asigurarii transparentei decizionale Domnii Primari interimari au emis decizii referitoare publicarea tuturor contractelor aflate in derulare la Municipiul Bucuresti, decizii binevenite, dar verifica cineva din cadrul Primariei contractele publicate si vizualizate pe site-ul Primariei?
Cum e posibil ca o autoutilitara care a fost achizitionata de catre Biblioteca Metropolitana Bucuresti in dec. 2012 cu suma de aprox. 30.000 euro sa fie asigurata la suma de aprox. 4.000 euro ( 3 ani vechime) si nu este singurul autovehicul asigurat pentru o suma derizorie.
In ce baza a fost incheiat contractual nr.2 din 01.02.2016, in lipsa unui buget apobat si tinand cont ca exista contractul nr.19 din 05.05.2015 in care la art.16.2. era prevazuta posibilitatea prelungirii acestuia si dupa data de 31.12.2015? Mai mult contractul nu este semnat de contabilul sef care sa ateste ca suma din contract este conform alocatiei bugetare, are stampila CPFF, dar fara semnatura, este vizat de Seful Serviciului Juridic, semnatura olograf si semnat de manager Anca Rapeanu.
In Anexa 2b format PDF, contracte de achizitii in derulare, luna noiembrie 2015, la contractul nr. 21/08.05.2015, incheiat cu BLANCO SECURITY SRL, avand ca obiect servicii paza si protectie cu agent neinarmat este atasat contractul nr. 20/07.05.2015 incheiat cu FOCA CRISTIAN PFA avand ca obiect servicii de specialitate in domeniul achizitiilor.
In Anexa 2b format PDF, contracte de achizitii in derulare, luna noiembrie 2015 contractul nr. 25/03.06.2015 incheiat cu INDUSTRIAL GROUP 2001 SRL, reprezentata prin director Iulian Cliseru, avand ca obiect servicii reparare, intretinere centrale termice si verificare instalatie sanitara si contractul nr. 26/03.06.2015 incheiat cu PFA CLISERU IULIAN, avand ca obiect servicii supraveghere si verificare tehnica in utilizare a instalatiilor din domeniul ISCIR. Deci aceeasi firma care repara, intretine si verifica centralele termice este si responsabil cu RSVTI? N
escu
10 Feb 22:18
+0
VOTURI
-0
Apropos de utilizarea fondurilor publice, Domnul Primar stie de acest proces? Ar fi vorba de niste porti RFID, dar se vehiculeza ca in anunt s-a folosit un cod CPV pentru porti de garaj.
Nr. unic (nr. format vechi) : 515/2/2016
Data inregistrarii 25.01.2016
Data ultimei modificari: 10.02.2016
Sectie: Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal
Materie: Contencios administrativ şi fiscal
Obiect: litigiu privind achiziţiile publice dec.nr.16/C3/2454/07.01.2016
Stadiu procesual: RecursPărţi
Nume Calitate parte
BIBLIOTECA METROPOLITANĂ BUCUREŞTI Petent
SC SOFTLINK CENTRAL EUROP SRL IntimatŞedinţe
10.02.2016

Ora estimata: 09:00
Complet: S8 Completul 14 recurs NCPC
Tip solutie: Alte soluţii
Solutia pe scurt: Respinge plângerea ca nefondată. Obligă petenta să plătească intimatului cheltuieli de judecată în cuantum de 1965 lei, reduse în temeiul art. 451 alin. 2 din Codul de procedură civilă. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 10.02.2016.
Document: Hotarâre 647/2016 10.02.2016
ALINA ZAMFIR
09 Feb 12:43
+0
VOTURI
-0
In Primaria Capitalei legea nescrisa spune ca mafia din institutie are doi capi: VASILE SAVOIU, coordonatorul fluxului de bani, si GETA DRAGOI, cea care da aspect legal dorintelor de marire si decadere cu privire la personal. Ce se intampla acum la Palatul Mogosoaia se inscrie in schema de actiune a acestei mafii. Un exemplu este cazul BIBLIOTECII METROPOLITANE, unde după ce un director a fost inlaturat si deferit justitiei, a urmat un interimat „profesionist”, după care, prin concurs gestionat de SAVOIU-DRAGOI, a fost impusa ca director ANCA-CRISTINA RAPEANU. Astfel, fluxul si „refluxul” de bani publici odată reluat, neregulile si ilegalitatile au redevenit cotidiene intr-o masura atat de evidenta, incat si atunci cand din bugetul anual pe 2014 a ramas bani necheltuiti, maestrul Savoiu nu a catadixit sa taie din bugetul pe 2015 corespondentul lor, asa cum prevede legea, ci a mai pus peste, ca sa fie parandaratul gras. Cat despre controlul primariei nu va faceti iluzii. Si la biblioteca BMB a controlat, a gasit hotii si nereguli fara numar, dar Oprescu a dispus ca „prezentul raport de audit public intern sa fie intocmit intr-un singur exemplar care se arhiveaza la DAPI” (Raport de audit public intern nr. 184/2015, p. 49). Poate actualul primar interimar nu stie despre aceste practici mafiote si acum ca a aflat va cere ca rezultatul unor astfel de controale sa fie fructificat legal. Nu cred ca-l va supara pe maestrul SAVOIU, ca deh !

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE