Director ELCEN: Fără banii de la Primăria Capitalei NU putem intra în iarnăMarcel Nicolaescu, directorul general al ELCEN, susţine că instituția pe care o reprezintă nu poate "intra în iarnă" dacă nu primește bani de la Primăria Capitalei. Bucureştenii riscă, astfel, să rămână fără căldură în calorifere, în această iarnă.

Director ELCEN: Fara banii de la Primaria Capitalei NU putem intra in iarna
Director ELCEN: Fără banii de la Primăria Capitalei NU putem intra în iarnă
Foto: stirileprotv.ro

"Trag un semnal de alarmă: dacă Primăria, conform soluțiilor pe care le-am dat prin rectificarea bugetului, prin darea în avans a bugetului pe trimestrul patru, nu ne dă câteva sute de milioane, noi nu putem intra în iarnă, determinat de faptul că avem de încasat debit principal 650 de milioane de euro, o marfă pe care am livrat-o, dar nu am încasat-o. Noi astăzi suntem datori la furnizorii de gaze, care majoritatea sunt privați, au alte reguli de joc, 150 de milioane de euro. Este o presiune extraordinară pe noi", a declarat Marcel Nicolaescu, la dezbaterea cu tema "Criza Radet. Cauze și soluții".

La rândul său, prim-vicepreședintele PNL Cristian Bușoi a subliniat că RADET și ELCEN trebuie să se asigure că bucureștenii nu vor rămâne fără căldură, potrivit romaniatv.net.

"Pe termen scurt, în această toamnă, cred că trebuie ca RADET și ELCEN să comunice și să se asigure că nu vor rămâne bucureștenii fără căldură și apă caldă.

Aici este nevoie și de implicarea Primăriei, și de cea a Guvernului, pentru că, la rândul său, ELCEN are datorii, cele mai mari fiind tot către o societate de stat, care este Romgazul, urmând ca, în perspectiva anului viitor și în perspectiva următorilor patru ani, să se pună în aplicare un plan foarte coerent de modernizare, de subvenționare, eficientizare, redimensionare a capacității de producție, de distribuție", a spus Bușoi.

Potrivit acestuia, RADET are nevoie de soluții urgente, de investiții masive, în următorii ani, în rețele.

CITEŞTE ŞI: Încă un pas pentru transformarea RADET în societate comercială

Etichete: ELCEN, Primăria Capitalei, RADET

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE