Director RATB: Vom instala aer condiţionat în 150 de autobuze. Reacţia Gabrielei FireaPrimarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, vineri, că din cele aproximativ 1.000 de autobuze pe care le deţine Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB), doar jumătate sunt dotate cu aer condiţionat, iar în unele nu funcţionează, dar speră că această vară va fi "ultima vară în care în Bucureşti nu se poate circula civilizat", reamintind că municipalitatea se află în procedură de licitaţie pentru achiziţionarea de autobuze, tramvaie şi troleibuze noi, "ultramoderne". Directorul RATB, Adrian Mihail, a precizat că va fi instalat aer condiţionat în 150 de autobuze şi că regia pregăteşte documentaţia pentru instalarea aerului condiţionat şi în tramvaie şi troleibuze.

Autobuze STB
Autobuze STB

"Sper din suflet că este ultima vară în care în Bucureşti nu se poate circula civilizat. Din cele 1.000 de autobuze, doar jumătate au aer condiţionat. Sunt autobuze vechi de 10 ani, iar noi, în această perioadă, suntem în plină procedură de licitaţie pentru cumpărarea a 400 de autobuze, 100 de tramvaie şi 100 de troleibuze, toate ultramoderne şi dotate cu aer condiţionat. Îmi pare rău că bucureştenii trebuie să treacă prin acest calvar. Această achiziţie trebuia făcută cu ani în urmă, dar e bine că o facem şi acum, în acest mandat", a declarat Gabriela Firea în cadrul comandamentului de combatere a efectelor caniculei, organizat la Primăria Capitalei.

La rândul său, directorul RATB, Adrian Mihail, a spus că regia a primit fonduri pentru instalarea aparatelor de aer condiţionat în 150 de autobuze, procedura de validare urmând să se încheie săptămâna viitoare.

De asemenea, regia pregăteşte documentaţia pentru instalarea aparatelor de aer condiţionat şi în tramvaie şi troleibuze.

"De la 1 august, a fost majorat parcul circulant cu 55 de vehicule. În perioada de weekend avem organizat cu Apa Nova acţiunile noastre cu controlorii şi echipele lor pe liniile cele mai aglomerate, de a oferi cetăţenilor apă în staţii şi în mijloacele de transport", a adăugat directorul RATB.

Directorul general adjunct al Apa Nova, Epsică Chiru, a spus că, pe lângă distribuţia apei pentru călători în mijloacele de transport în comun şi în staţiile acestora, au fost luate şi alte măsuri, precum funcţionarea permanentă a fântânilor ornamentale până la terminarea codului de caniculă şi asigurarea că cişmelele funcţionează fără probleme.

De asemenea, a mai spus el, a fost prelungit programul laboratoarelor care fac analiză de apă potabilă.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a solicitat Poliţiei municipale şi poliţiilor de sectoare să facă controale în pieţe pentru a se asigura că marfa este depozitată în condiţii bune şi nu în soare, dar şi să ia măsuri în cazul persoanelor fără adăpost care cerşesc.

"În continuare sunt persoane fără adăpost care dorm pe străzi. Vă rog să luaţi măsuri să nu existe persoane fără adăpost care dorm pe unde nimeresc, pentru că este un pericol foarte mare, sunt temperaturi ridicate. Avem centre sociale în care aceste persoane trebuie duse. Rog poliţia municipală şi poliţiile de sector să sesize orice cetăţean care este în această situaţie şi să ia măsuri în situaţia părinţilor iresponsabili care ies la cerşit cu copiii. Am văzut în intersecţii, pe caniculă, părinţi cu copii la cerşit. Sesizaţi autorităţile competente", s-a adresat primarul reprezentanţilor poliţiei.

De asemenea, edilul le-a spus operatorilor de salubritate să ia măsuri în ceea ce priveşte deşeurile menajere, astfel încât să nu existe saci de gunoi lăsaţi afară, în soare, lucru care ar putea avea efecte negative atât asupra mediului, cât şi asupra sănătăţii oamenilor.

Potrivit managerului Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu, în ultimele 48 de ore, aproape 3.000 de apeluri au fost înregistrate la serviciul de Ambulanţă, 1.482 dintre ele fiind urgenţe de cod roşu şi cod galben. Dintre cele 322 de cazuri urgente din locurile publice, peste 100 au fost cazuri de leşin.

"De la ASSMB, am primit undă verde ca persoanele fără adăpost să fie preluate de ambulanţe şi să fie duse la spitalele primăriei. Sunt persoane care nu doresc să fie duse la spital, dar vom încerca să le convingem să nu rămână în soare", a mai spus Alis Grasu.

Etichete: aer conditionat autobuze, aer conditionat ratb, RATB

0/4 COMENTARII
Dol99larvof
18 Aug 16:26
+0
VOTURI
-0
В наше время только бездеятельный не зашибает в мировой сети интернет! ©
Каким способом бросить быть тем «ленивцем», что еще не получает выгоду от глобальной сети интернет? Ответ на данный вопрос можно раздобыть на все тех же горизонтах всемирной паутины. Только, ключевой проблемой является вопрос не «Как срубить бабок?», а вопрос «Какой именно вид доходов нам с вами больше всего подходит?». Среди тысячи разновидностей заработка в вебе особенно интересными для нас останутся те, что не требуют капиталовложения денег и титанических усилий для организации бизнес процесса. Таким видом зарабатывания является использование партнерских и реферальных программ инвестиционных и брокерских организаций. Рентабельность от ведения торговли на финансовых рынках имеет возможность оказаться безмерно высокой, что вынуждает людей толпами бежать к агентам и заводить к ним денежные средства. А с этих денег партнер может получить внушительную сумму в качестве партнерских отчислений. Став партером и поместив гипертекстовую ссылку на своем интернет-ресурсе или на разных интернет-форумах (
Dol11larkn
13 Aug 21:44
+0
VOTURI
-0

http://rrr.regiongsm.ru/32

Благоустройство и асфальтрование в г. Краснодаре и г.Тихорецк. Решение любого вопроса по асфальтоукладке и дорожным работам. Качественно

Подробнее... Благоустройство-Краснодар.РФ ... 8861 24 1 23 45
___________________________
форма договора на благоустройство территории
благоустройство декоративного пруда
инн благоустройство
благоустройство г. саратова
благоустройство могил в пскове
Dannyskips
13 Aug 09:15
+0
VOTURI
-0
ВНИМАНИЕ!!! Ядекс и отношение к клиентам смотреть всем!!!
Посмотрел и был в ШОКЕ....
Вот ссылка на Ютуб
https://www.youtube.com/watch?v=IdYDpLcuVnA
Dol33larkn
12 Aug 21:34
+0
VOTURI
-0
Добро пожаловать на наш сайт
V.I.P. Услуги
OpenVPN
DoubleVPN Service
Proxy/Socks Service

http://0.00000007.ru/3#6PSwpGznY7

------------------------
Постоянно большое количество socks и proxy серверов онлайн
в данный момент: 33557 IP в 198 государствах
Высокая анонимность - мы гарантируем, что наши эксклюзивные прокси сервера на все сто процентов анонимны
(тоесть не ведут логов и не модифицируют http заголовки)

Шифрация траффика до сокс сервера, собственные технологии туннелирования траффика!
Сверхнадёжная защита IP и всех соединений без эксплуатации VPN
Возможность защищённого соединения с сокс серверами включена на всех тарифах! Скрыть или сменить свой IP можно 2-я кликами мыши.

Совместимо с Windows 2k/2k3/XP/Vista/Seven/Win8
Совместимо с MacOS, Linux, BSD (100% работоспособность через WINE)
Совместимо с любыми виртуальными машинами

Безусловно САМЫЕ дешевые цены на безлимитный доступ при самом высоком качестве
Наше правило - больше покупаешь - меньше платишь
Возможность выбора наиболее подходящего анонимного прокси сервера - фильтрация по маске
-IP Hostname Language Uptime Country City Region-
Неизрасходованные прокси не сгора

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE