Directorul ArCuB despre reorganizarea instituției: Este halucinant. Nu înţeleg de ce acumDirectoarea ArCuB, Mihaela Păun, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că nu înţelege de ce Primăria Municipiului Bucureşti vrea să transforme instituţia de serviciu public de cultură într-una de spectacole şi că, dacă propunerea va fi adoptată, o va ataca în contencios administrativ.

Directorul ArCuB despre reorganizarea institutiei: Este halucinant. Nu inteleg de ce acum
Directorul ArCuB despre reorganizarea instituției: Este halucinant. Nu înţeleg de ce acum

"Este deja o poveste uşor halucinantă pentru mine şi care a început undeva la 2 ianuarie, cred, odată cu scandalul Nottara. Cristian Olteanu, membru al Comisiei de Cultură (a Primăriei Capitalei, n.r.), mi-a confirmat că acest proiect de hotărâre nu a trecut nici prin Comisia de Cultură. Vom avea o întâlnire cu Comisia, în care să se discute propunerea de reorganizare a ArCuB şi vom cere sprijinul Consiliului General în acet sens şi sperăm să îl primim", a declarat directoarea ArCuB, Mihaela Păun, potrivit Mediafax. 

Ea a precizat că în anul 2010, directorul de resurse umane din Primăria Capitalei, Geta Drăgoi, a semnat un raport de specialitate, care spune că ArCuB, neîncadrându-se în niciuna din legile care guvernează instituţiile publice de spectacol, se organizează ca serviciu public de cultură. "Aceeaşi persoană, la aproape şase ani diferenţă, vine şi spune că este imperios necesar ca ArCuB să devină instituţie de spectacol", a declarat directoarea ArCuB.

Mihaela Păun a explicat că ArCuB este un centru cultural, cu o structură altfel decât ceea ce se găseşte în acest moment pe piaţă - nu este un teatru, o filarmonică, un centru al dansului sau o bibliotecă, ci "este de toate într-unul singur". Formula de serviciu public de cultură, care este reglementată prin Legea administraţiei publice, a funcţionat foarte bine, potrivit directoarei ArCuB.

Despre candidatura Bucureştiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii, Mihaela Păun a declarat că ArCuB a propus o strategie culturală a oraşului în anul 2014. "Am consultat sectorul cultural independent, sectorul cultural de stat, am făcut focus-grupuri, analize, diagnoze. O strategie culturală nu se poate face dacă nu cercetezi mai întâi oraşul. Evident, pe lângă toate astea, s-a format echipa pentru dosarul de candidatură, echipa de curatoriu, echipa care şi-a pus în funcţiune reţelele culturale, pentru că de asta aveam nevoie, ca să ne dăm seama unde este acum Bucureştiul, care este tema care ne va duce mai departe către această candidatură", a explicat Mihaela Păun, precizând că toate acestea au fost posibile pentru că ArCuB este o structură altfel.

Aceasta a mai declarat că propunerea ca ArCuB să devină o instituţie de spectacol de proiecte îi limitează activitatea, pentru că ar însemna să se transfome în organizator de spectacole în serii determinate.

Etichete: arcub, capitală culturală europeană, Mihaela Păun

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h