Directorul Direcţiei Feroviare din cadrul Ministerului Transporturilor, suspendat din funcţieClaudiu Octavian Dumitrescu, directorul Direcţiei Feroviare din cadrul Ministerului Transporturilor, a fost suspendat din funcţie, pe perioada controlului judiciar. Dumitrescu este urmărit penal pentru luare de mită şi trafic de influenţă în dosarul în care Estrella Ştefănescu, şefa Serviciului urmărire transporturi din CFR, şi omul de afaceri Iorgu Ganea au fost reţinuţi pentru 24 de ore de procurorii anticorupţie.

Directorul Directiei Feroviare din cadrul Ministerului Transporturilor, suspendat din functie
Directorul Direcţiei Feroviare din cadrul Ministerului Transporturilor, suspendat din funcţie
Foto: jurnalul.ro

"Având în vedere Ordonanța de dispunere a controlului judiciar, emisă de Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție, în cazul lui Claudiu Octavian Dumitrescu, director al Direcției Feroviare din cadrul Ministerului Transporturilor, raportul de serviciu a fost suspendat de drept pe perioada cât se află sub control judiciar, respectiv 18.02.2015-18.04.2015.

Pe perioada suspendării, în conformitate cu dispozițiile Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, republicată, cu modificările și completările ulterioare, Magdalena Cornelia Parnia este promovată temporar în funcția de director al Direcției Feroviare din cadrul ministerului", anunţă Ministerul Transporturilor, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Estrella Ştefănescu, şefa Serviciului urmărire transporturi din CFR, a fost reţinută, joi, pentru 24 de ore de procurorii anticorupţie, fiind acuzată de luare de mită pentru favorizarea unor firme la licitaţii. Tot pentru 24 de ore a fost reținut și omul de afaceri Iorgu Ganea. În acelaşi dosar este urmărit penal pentru luare de mită şi trafic de influenţă şi Claudiu Octavian Dumitrescu. Mai multe detalii aici.

Etichete: CFR, director, ministerul transporturilor, suspendare din funcţie

0/1 COMENTARII
JAF LA CFR CALATORI ?
22 feb 18:45
+0
VOTURI
-0
"Ioan Rus aruncă praf în ochii ceferiştilor şi al DNA. Descinderile de saptamana trecuta a procurorilor DNA a tulburat cat de cat apele in Ministerul Transporturilor. Procurorii DNA au efectuat, miercuri, percheziţii la Ministerul Transporturilor condus de Ioan Rus într-o cauză în care prejudiciul s-ar ridica la peste 5 milioane euro, au declarat surse judiciare. Potrivit unor surse din DNA, din august 2010 până în prezent, funcţionari din Ministerul Transporturilor şi CFR SA au săvârşit fapte de corupţie pentru favorizarea operatorului privat Regiotrans, care numai în 2011 a primit 182 milioane lei din subvenţii, iar 70% din sumă s-a decontat pe relaţia cu firmele controlate de Iorgu Ganea şi Costel Comana. Printre cei au fost audiati de DNA s-a aflat si Claudiu Octavian Dumitrescu, directorul Direcţiei Feroviare din Ministerul Transporturilor, care ulterior a fost pus sub control judiciar. Ca urmare a acestei situatii, Ministerul Transporturilor a dat un comunicat in care anunta ca: „"Având în vedere Ordonanţa de dispunere a controlului judiciar, emisă de Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, în cazul lui Claudiu Octavian Dumitrescu, director al Direcţiei Feroviare din cadrul Ministerului Transporturilor, raportul de serviciu a fost suspendat de drept pe perioada cât se află sub control judiciar, respectiv 18.02.2015 - 18.04.2015". Totodata, Ministerul Transporturilor a anuntat ca „ în perioada suspendării şi în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Magdalena Cornelia Parnia este promovată temporar în funcţia de director al Direcţiei Feroviare din cadrul ministerului". Acesta decizie de promovare temporala este praf in ochii ceferistilor a procurorilor DNA, pentru ca Magdalena Cornelia Parnia este fosta secretara si protejata a lui

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE