Directorul financiar al Hotelului Marriott, pus sub control judiciar pentru evaziune fiscalăKathrin Brettschneider, directorul financiar al Societăţii Companiilor Hoteliere Grand SRL, firma care administrează hotelul Marriott, este cercetată sub control judiciar de procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti pentru evaziune fiscală, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

Directorul financiar al Hotelului Marriott, pus sub control judiciar pentru evaziune fiscala
Directorul financiar al Hotelului Marriott, pus sub control judiciar pentru evaziune fiscală

Poliţiştii au făcut joi dimineaţă percheziţii la hotelul Marriott din Capitală într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 7.500.000 de lei.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că cei vizaţi de ancheta ar fi Gregor Aufhauser, directorul general al Societăţii Companiilor Hoteliere Grand SRL, firma care administrează hotelul Marriott, şi directorul financiar al societăţii, Kathrin Brettschneider.

Directorul financiar al companiei, Kathrin Brettschneider, este cercetat sub control judiciare. În ceea ce îl priveşte pe Gregor Aufhauser, surse judiciare au precizat că nu se află în România, înştiinţându-i pe procurori că se va prezenta la audieri la o dată ulterioară.

"În cadrul dosarului penal sunt cercetate două persoane fizice şi o persoană juridică. Din cercetări a reieşit că, în perioada 2008 - 2015, o societate comercială specializată în prestări de servicii hoteliere şi-ar fi diminuat masa impozabilă prin înregistrarea în mod ilegal de cheltuieli cu dobânzi şi de pierderi din diferenţe de curs valutar", anunţă Poliţia Română printr-un comunicat de presă.

Mai exact, "din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că, în perioada 2008 – 2015, în documentele contabile ale SC S.C.H.G. SRL, au fost înregistrate cheltuieli cu dobânzi şi pierderi din diferenţe de curs valutar, în baza unui contract de împrumut încheiat cu SC S. SRL, cu justificarea falsă că acest contract este garantat de Statul român, fapt care a condus la diminuarea impozitului pe profit datorat bugetului de stat cu suma de 7.581.113 lei ( echivalentul a aprox. 1.685.000 EURO)", explică procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Etichete: hotel marriott, Kathrin Brettschneider, Kathrin Brettschneider control judiciar, perchezitii hotel marriott

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE