Directorul firmei care administrează Hotelul Marriott, pus sub control judiciarGregor Aufhauser, directorul Societății Companiilor Hoteliere Grand SRL, firma care administrează Hotelul Marriott din Capitală, a fost pus sub control judiciar de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală. 

Directorul financiar al Hotelului Marriott, pus sub control judiciar pentru evaziune fiscala
Directorul financiar al Hotelului Marriott, pus sub control judiciar pentru evaziune fiscală

La începutul lunii iulie, în același dosar a fost începută urmărirea penală față de Kathrin Brettschneider, directorul financiar al Societății Companiilor Hoteliere Grand SRL. Brettschneider, cu cetățenie austriacă, a fost pusă de asemenea sub control judiciar, scrie Agerpres.

Pe 7 iulie, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București și polițiști de investigare a criminalității economice au efectuat percheziții la două firme cu sediul în Hotelul Marriott, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 7,5 milioane lei. Cele două firme investigate de procurori sunt cele care dețin Hotelul Marriott.

Procurorii susțin că, în perioada 2008 — 2015, în documentele contabile ale Societății Companiilor Hoteliere Grand SRL au fost înregistrate cheltuieli cu dobânzi și pierderi din diferențe de curs valutar, în baza unui contract de împrumut încheiat cu o altă firmă, cu justificarea falsă că acest contract este garantat de statul român, fapt care a condus la diminuarea impozitului pe profit datorat bugetului de stat cu suma de 7.581.113 lei (echivalentul a aproximativ 1.685.000 euro).

Etichete: control judiciar, director Hotel marriott, hotel marriott

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE