Directorul general al companiei Tarom, SUSPENDAT din funcţieBelgianul Christian Edouard Heinzmann va fi suspendat din postul de director general al companiei Tarom, din cauza managementului deficitar, a anunțat, vineri, ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

Christian Heinzmann
Christian Heinzmann

Administratorii Tarom au decis vineri să-l suspende din funcţie, de la 22 martie, pe directorul general al companiei, Edouard Heinzmann.

"Managerul trebuia să asigure resursele financiare şi de personal pentru îndeplinirea misiunii companiei. Termenul pe care l-a dat autoritatea aeronautică este 22, din 22 nu va mai putea să îndeplinească. Este primul punct pe care l-am primit de la CA Tarom. (...)

Lipsa de responsabilitate şi deficienţele de management nu mi se par în regulă. Sunt lucruri privind nerealizarea bugetului de venituri şi cheltuieli, în loc să aibă 8 milioane de milione pierderi, au avut 41 de milioane. Asta în condiţiile în care anul trecut preţul cherosenului a scăzut spectaculos. Daca nu era nici acest avantaj, aveam un dezastru", a declarat ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a declarat, după şedinţa boardului companiei aeriene de stat.

Costescu a adăugat că şi corpul de control a sesizat diverse deficienţe la Tarom. "1.500 de zile în care personalul a fost în concediu medical, este o indisciplină. Am cerut lămuriri cu pivire la paşii următori. Lunea viitoare, în 3 zile, se reuneşte CA şi se ia o decizie finală privind viitorul companiei, deciziile trebuie luate rapid", a spus Costescu.

Ministerul a mai spus că activitatea Tarom se desfăşoară normal. "Poate vor fi unele întârzieri, dar nu va fi afectată siguranţa zborurilor", a conchis Costescu.

Etichete: Christian Heinzmann, Dan Costescu, director TAROM, tarom

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE