Directorul IOR, trimis în judecată pentru luare de mităEugen Niculescu, director al societății cu capital majoritar de stat IOR SA, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită.

Directorul IOR, trimis in judecata de DNA
Directorul IOR, trimis în judecată de DNA

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Eugen Niculescu, director al societății cu capital majoritar de stat IOR SA, pentru infracțiunea de luare de mită.

Niculescu este acuuat de procurori că a luat mită timp de zece ani, în tranșe periodice.

"În perioada 3 noiembrie 2006 - 26 februarie 2016, inculpatul Niculescu Eugen, în calitate de director al S.C. I.O.R. S.A., a solicitat și primit de la o persoană (denunțător în cauză) în tranșe periodice, sume reprezentând un procentaj de 10% din valoarea facturilor achitate de instituția pe care o conducea către firmele denunțătorului.

În schimbul acestui comision (totalizând 61.886 lei) inculpatul s-a asigurat de buna derulare a contractului de servicii medicale, fără întârzieri la plată.

La data de 26 februarie 2016, inculpatul Niculescu Eugen a fost prins în flagrant de către procurorii anticorupție imediat după ce a primit de la omul de afaceri suma de 2.300 de lei, reprezentând 10% din ultimele plăți efectuate de IOR.

În cauză, s-a dispus luarea măsurii asiguratorii a sechestrului în vederea garantării confiscării speciale a sumelor primite cu titlul de mită de inculpat", precizează DNA, într-un comunicat de presă. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalul Bucureşti, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Etichete: director IOR, DNA, Eugen Niculescu, IOR SA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE