Directorul Loteriei Române, Adrian Manolache, A DEMISIONATDirectorul general al Loteriei Române, Adrian Manolache, a demisionat la sfârșitul săptămânii, anunță suse citate de Digi24. Adrian Manolache va rămâne însă în funcție până la începutul lunii mai, când îi expiră mandatul.

Adrian Manolache va pleca de la șefia Loteriei Române, instituție pe care o conduce din primăvara anului 2013, după data de 8 mai, au explicat surse citate de Digi24.

Demisia intervine pe fondul scandalului care vizează Loteria Română privind desfășurarea fără licență a jocurilor de noroc de tip slot-machine.

Toti sefii Loteriei Romane din 2004-2015, angajati si fosti angajati din Ministerul Finantelor vor fi audiati in dosarul privind desfasurarea fara licenta a jocurilor de noroc de tip slot-machine, peste 6.200 de aparate fiind puse sub sechestru, intr-un depozit, potrivit unor surse judiciare.

Din documentele anchetatorilor rezulta ca derularea frauduloasa a jocurilor de tip slot-machine a fost posibila pentru ca structurile de specialitate de la nivelul Loteriei si Ministerului de Finante nu au oprit fenomenul, desi existau directii de specialitate care sa verifice corecta licentiere si autorizare a activitatii jocurilor de noroc de tip slot-machine, au precizat sursele citate.

Compania Nationala Loteria Romana este lider pe aceasta piata, cu peste 1.109 de spatii in care sunt amplasate aparate electronice slot-machine.

Reamintim că, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti (PCAB) a dispus, pe 26 martie, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de Loteria Română, pentru că a facut bani din aparate electronice de tip "slot machine", cunoscute drept "păcănele", fără să aibă licență. Procurorii au blocat conturile Loteriei.

Prejudiciul depaseste 100 de milioane de euro.

In dosar mai sunt urmarite penal trei companii cu actionariat grecesc: Lotrom, Intracom si Intralot, iar anchetatorii vor sa recupereze de la acestea si de la Loteria Romana alte 130 de milioane de euro pentru veniturile incasate ilegal dupa 2009, cand o ordonanta de urgenta a schimbat regulile pe piata jocurilor de noroc.

Chiar de la intrarea in vigoare a acestui act normativ, exista obligatia Loteriei de a solicita autorizarea anuala a fiecarui aparat in parte (8.000 de lei/an) si licentierea jocului de noroc (25.000 de lei/an) ", sustin procurorii, citati de Rise Project.

Politistii antifrauda au inceput ancheta in acest caz in 2010, iar in acest an a fost preluata de procurorii de la Curtea de Apel Bucuresti. Se pare ca, in 2003, Loteria Romana si cele trei firme private au incheiat un contract secret privind afacerea cu aparate electronice de tip "slot machine".

Mai exact, Loteria a luat 6.263 de aparate electronice de la Lotrom, contract finantat de celelalte doua companii din grupul grec, banii urmand sa fie returnati din incasari. Insa, potrivit acordului comercial incheiat, aparatele au fost inregistrate pentru un alt joc de noroc -"video-loterie" -, care este taxat diferit.

Astfel, procurorii acuza faptul ca, sub clauzele secrete, Loteria Romana a facut, in realitate, afaceri cu alte jocuri de noroc decat cele pentru care avea licenta si de aici ar proveni incasarile suplimentare si prejudiciul provocat bugetului de stat.

Etichete: Adrian Manolache, audieri, demisia, dosar, Loteria Română, ministerul finantelor

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h