Directorul RATB, despre gratuitatea TRANSPORTULUI în CAPITALĂ: Poate fi fezabil, de ce nu?Directorul general al RATB, Radu Paul Orzață, crede că propunerea Gabrielei Firea privind gratuitatea pentru transportul public bucureștean poate fi "fezabilă".  Şeful RATB spune că măsura ar trebui susţinută de municipalitate şi nu ar fi "o gaură" pentru Regie.

Directorul general al regiei, Radu Paul Orzață, s-a aflat joi la sediul PSD, unde a discutat cu primarul ales al Capitalei, Gabriela Firea, despre problemele curente ale RATB, între care modernizarea parcului auto, scoaterea în trafic a tuturor mijloacelor de transport, dar și variantele de implementare a gratuității în București, scrie Agerpres.

"Lucrurile încep să se miște, avem speranțe mari că vor funcționa mult mai bine decât până acum. Poate fi fezabil, de ce nu? (transportul gratuit — n.r.). În niște condiții optime, care să aducă performanța transportului în comun, da. Trebuie îndeplinite mai multe condiții ca să fie eficient pentru călători, pentru că, în traficul care este acum în București, că sunt 100 sau 1.000 de autobuze, tot în aglomerație stau și n-ar fi eficient. Trebuie în primul rând bandă unică", a afirmat Orzață.

Întrebat dacă banii n-ar reprezenta o problemă, el a spus: "E o problemă, dar gratuitatea asta ar trebui să fie compensată de municipalitate, nu? Există în bugetul primăriei (surse de finanțare — n.r.), probabil doamna primar general își va face socotelile, astfel încât să găsească finanțarea respectivă".

CITEŞTE ŞI Transportul cu RATB ar putea fi GRATUIT. Anunţul noului primar al Capitalei, Gabriela Firea 

Potrivit directorului RATB, venitul la acest moment din bilete și abonamente este în jur de 150 — 160 milioane de lei pe an, respectiv 30-35 % din bugetul RATB.

"Nu e o gaură, gratuitatea asta va fi susținută de municipalitate, nu altfel", a completat el, întrebat cum va fi acoperită o viitoare "gaură".

Primarul ales al Capitalei, Gabriela Firea, a spus, joi, că  printr-un plan concret, că pot exista și gratuitate și autobuze mai multe în trafic și modernizate, adăugând că nu va intra în polemică pe aceste teme cu reprezentanții altor partide politice.

"În primul rând, nu voi intra în nicio polemică cu niciun reprezentant al unei formațiuni politice. (...) Voi comunica doar probleme administrative. Dacă cineva nu are încredere în proiectele mele, este dreptul lui să aibă dubii. Eu mă adresez direct bucureștenilor și îi asigur că, atunci când am anunțat că voi găsi cele mai bune și corecte măsuri economice, pentru ca transportul public în București să fie gratuit, însoțit de dezvoltarea și modernizarea rețelei de transport public înseamnă că am găsit și soluții.

Este posiblitatea domniilor lor să voteze sau nu în Consiliul General ceea ce eu propun.

Dar, atâta vreme cât voi veni cu un plan concret prin care voi demonstra că poate să existe și gratuitate, dar și autobuze mai multe în trafic și să fie și curate și modernizate și să vină la o oră corespunzătoare, astfel încât orice călător să-i poată să-și facă un plan de călătorie, să poată ajunge acolo unde are nevoie, aceste dubii sunt oarecum de înțeles dar doar din punct de vedere politic, dar din punct de vedere administrativ voi demonstra că eu am avut dreptate", a declarat Firea la sediul PSD.

Liberalii nu vor susţine propunerea Gabrielei Firea privind transportul gratuit cu RATB. Anunţul a fost făcut de Alina Gorghiu care spune că "minunile nu durează mult, iar în cazul de faţă, efectele sunt nocive pentru toţi bucureştenii": "Această gratuitate va fi plătită, până când se va constata de către toţi, falimentul RATB".

 

Etichete: director ratb, Gabriela Firea, Radu Paul Orzață, Radu Paul Orzață director ratb, ratb gratuit, transport RATB gratuit

0/7 COMENTARII
Cristian
11 Jun 11:52
+0
VOTURI
-0
a vorbit un director PSD. Pt inceput regia trebuie desfintata si facuta Societate Comerciala ca sa mai poata functiona. Eu ca cetatean nu-s deacord cu sbventii RATB-RADET etc. Cine nu rezista sa moara! inclusiv politic.
ioan
11 Jun 11:07
+0
VOTURI
-0
E una din cele mai mari timpenii de care aud. Ati facut soseaua Pantelimon o ctastrofa pentru circulatie, ati pus gazon pe sinile de tramvai. Nici la Viena n-am vazut asa ceva. Risipa si fara nici un rost. Pentru cine faceti transportul gratuit, pentru hotii de buzunare ? Oameni buni daca mergem in ritmul asta praful se va alege de tarisoara asta.
Stoian
10 Jun 15:37
+0
VOTURI
-0
Am fost dir.generalla ITBin perioada 1974-1979.Atunci transportam 5 milione de pasageri pe zi.Fara a intra in amanunte,propunderea d-nei primar,este´aiuritoare,populista si iresponsabila.Nicaieri in lume in oraele mari-peste 50000 locuitori expirienta a esuat
Mihai Grosanu
10 Jun 08:40
+0
VOTURI
-0
Fireo vino-ti in fire,fire-ai tu sa fii de furacioasa populista!
xyz
09 Jun 22:09
+0
VOTURI
-0
Eu as plati. Pai cum adica gratuit cand pot si sa platesc pentru ceva? Pai nu e mai bine sa platesc pentru ceva? Platim si pentru parcare, de ce nu e gratuit si parcarea? Hai sa facem un USP: uniunea salvati plata
Cris
09 Jun 20:11
+0
VOTURI
-0
Bucurestenii merita transport gratuit si caldura gratuita la iarna. Si locuri de parcare MOKA!
gogo
09 Jun 19:30
+0
VOTURI
-0
Minte creață ăsta normal că zice asta... Pentru RATB NU e o gaură neagră, normal... pentru bugetul Bucureștiului e o gaură neagră... RATB-ul își primește banii oricum, ba chiar mai mulți dacă se aprobă așa-zisa gratuitate, pentru că fraierii vor plăti și pentru nesimțiții care acum fac blatul... Ce înseamnă să fii numit politic pe un post de conducere... linge papucii stăpânilor de la PSD... Mama lor de hoți... Băgați, mă, și căldură gratuită pentru toată lumea, și mâncare gratuită, și băutură... Să terminăm rapid bugetul țării ăsteia... După voi potopul... jigodii ordinare!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE