Directorul Sălii Polivalente, condamnat la TREI ANI DE ÎNCHISOARE CU EXECUTARE



Tribunalul Bucureşti de decis ca Octavian Bitu, directorul Sălii Polivalente din Bucureşti, să fie condamnat la trei ani de închisoare cu executare. Decizia nu este însă definitivă.

Directorul Salii Polivalente, condamnat la TREI ANI DE INCHISOARE CU EXECUTARE
Directorul Sălii Polivalente, condamnat la TREI ANI DE ÎNCHISOARE CU EXECUTARE
Foto: adevarul.ro

Sentinţa a fost pronunţată luni, de Tribunalul Bucureşti, şi poate fi contestată, informează mediafax.ro.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată, pe 23 septembrie, pe Octavian Bitu, director al Complexului Sportiv Naţional Sala Polivalentă din Bucureşti, aflat în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, propunând instanţei să menţină şi în timpul judecării cauzei măsura arestului preventiv, luată în cazul acestuia în timpul urmăririi penale.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada aprilie - august, Octavian Bitu a pretins de la un om de afaceri, denunţător în cauză, suma de 10.000 euro şi cedarea unei construcţii deţinute de firma acestuia către o societate la care este asociat, în vederea valorificării în activităţi comerciale.

"Despre valoarea construcţiei, din care inculpatul Bitu Octavian a solicitat practic jumătate în scopul derulării de activităţi comerciale, denunţătorul a afirmat că este de minimum 180.000 euro, conform actelor contabile ale firmei. În schimbul banilor şi foloaselor materiale pretinse, inculpatul Bitu Octavian l-a asigurat pe denunţător că va stinge procesul civil aflat în derulare între CSN Sala Polivalentă şi firma acestuia din urmă şi va prelungi contractul de închiriere a terenurilor pe care se află construcţia respectivă", au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.

Octavian Bitu i-ar mai fi promis omului de afaceri că, în schimbul banilor şi foloaselor cerute, la viitoarea licitaţie pentru închirierea terenurilor, câştigătoarea va fi o firmă la care denunţătorul şi un apropiat al lui Bitu să fie asociaţi.

"Pe terenurile pe care le închiriase de la Complexul Sportiv Naţional - Sala Polivalentă, firma denunţătorului construise o clădire pentru care, în cursul anului 2013, avea un contract de închiriere cu un restaurant", potrivit procurorilor.

Etichete: condamnare, închisoare, octavian bitu, Sala Polivalentă

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE