Discuţii cu uşile deschise despre Cinematograful Favorit. Ce nemulţumiri au ONG-iştiiCâţiva cetăţeni ai sectorului 6, împreună cu reprezentanţi ai unor ONG-uri, proiectanţi şi oficiali ai primăriei au participat, joi, 19 iulie, la o sesiune de discuţii pe tema viitorului Cinematografului Favorit. Aceştia şi-au arătat nedumeririle, dar şi nemulţumirile cu privire la proiect.

ONG-iştii s-a arătat nemulţumiţi de unele aspecte ale proiectului. Aceştia nu consideră că barul şi cafeneaua ar fi importante pentru centrul cultural, având în vedere că sunt suficiente localuri de acest gen prin preajmă.  Ei ar dori, mai degrabă, un corp mai mare pentru bibliotecă, mai mult spaţiu verde, ori o sală unde se organizează întâlniri sau cursuri. Unii, mai nostalgici, s-au arătat nemulţumiţi de faptul că proiectul presupune demolarea a tot ce era vechi, în loc să se păstreze şi să se îmbunătăţească ceea ce deja era construit. Oficialii primăriei şi proiectanţii le-au promis acestora că toate ideile le vor fi luat în seamă şi vor primi în permanenţă informaţii despre stadiul în care se află proiectul.

Pentru a li se facilita găsirea informaţiilor, aceştia vor putea consulta o pagină de internet dedicată acestuia, care urmează a fi inaugurată: www.cinemafavorit.ro şi vor putea apela la consilierii locali pentru orice nelămurire.

Arhitectul care se va ocupa de proiect, Radu Teacă, a declarat în cadrul discuţiei că 17 septembrie 2012 este termenul la care va fi gata proiectul final al centrului cultural Favorit. Costurile exacte pe care le va implica viitorul "mall cultural" vor putea fi aflate după terminarea proiectului. Deci suma preconizată iniţial (8 milioane de euro) ar putea scădea sau creşte considerabil.

 

Parte a proiectului o reprezintă şi blocul din spatele cinematografului, care "va avea norocul să fie reablitat", după cum a declarat primarul sectorului 6, Rareş Mănescu. Întrebat dacă s-a gândit să facă un parteneriat public pentru realizarea cinematografului, acesta a spus că "nu s-a arătat nimeni dornic să fie partener".

Potrivit studiului de fezabilitate întocmit de proiectanţi, Centrul Cultural European Favorit va fi dotat cu sală de spectacole "versatilă" pentru teatru, cinema şi concerte, capacitatea minimă propusă fiind de 700 de locuri. Scena pe care urmează să urce artiştii şi actorii va avea o suprafaţă de 120 mp, dedesubt fiind amenajată zona destinată orchestrei. La sfârşitul anului 2014 noul mall cultural ar trebui finalizat.

Citeşte şi: Fosta glorie a cinematografiei româneşti va primi o nouă faţă

 

 

 

 

Etichete: cetăţeni, cinematograf Favorit, discutii, întrebări, mall cultural, nemulţumiri, Sectorul 6

0/1 COMENTARII
BLAGA-SMIGELSCHI ELISABETA
20 iul 11:18
+0
VOTURI
-0
Mall=toate sub acelasi acoperis, cultural=tot ce imbogateste universul spiritual al omului. Din motive de alta activitate comunitara nu am putut asista si nu stiu ce s-a discutat la intalnirea de ieri. In afara activitatilor de care am citit, foarte important ar fi acea sala, cu pereti glisanti ,sa se transforme in sala de dans. Se pot lua lectii, se poate asculta muzica si dansa ca pe vremuri, se poate invata din dansurile altor popoare(idei), dar muzica totdeauna deschide sufletul, iar oamenii AU NEVOIE DE SOCIALIZARE!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE