Discuţiile privind majorarea salariilor aleşilor, reluate de comisiile din Camera DeputaţilorDiscuţiile privind majorarea salariilor aleşilor vor fi reluate în comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor. Deşi a fost respinsă de Senat, ordonanţa prin care au fost majorate salariile unor categorii de demnitari zace în sertarele comisiei de muncă de la Camera Deputaţilor.

Discutiile privind majorarea salariilor alesilor, reluate de comisiile din Camera Deputatilor
Discuţiile privind majorarea salariilor aleşilor, reluate de comisiile din Camera Deputaţilor
Foto: cotidianul.ro

În contextul dezbaterii acestei ordonanţe, este readusă în discuţie amendarea actului normativ astfel încât majorările să fie aplicate şi deputaţilor şi senatorilor, care s-au arătat nemulţumiţi anul trecut pentru că nu au fost incluşi printre categoriile de demnitari, ci doar membrii Birourilor permanente, informează mediafax.ro.

Ordonanţa ar urma să fie dezbătută la începutul sesiunii din februarie, într-o şedinţă comună a comisiilor de muncă şi buget-finanţe.

Deputatul PNL Gheorghe Ialomiţianu, membru în comisia de buget, a precizat, pentru MEDIAFAX, că majoritatea parlamentară care a susţinut vechiul Guvern a discutat posibilitatea de a majora şi salariile parlamentarilor, ca să nu mai fie o diferenţă atât de mare între salariile celor din Biroul Permament şi ale celorlalţi deputaţi.

"Ordonanţa a venit cu raport de respingere (de la Senat - n.r), dar vedem că partidele care au susţinut Guvernul Ponta vor să extindă majorarea indemnizaţiilor şi pentru parlamentari. (...) În prezent, salariul net al chestorilor este 13.000 de lei, dacă parlamentarilor le-ar majora salariile la 11.500-12.000 de lei, suma netă care ar ieşi din buget ar fi 250 de milioane, automat se majorează şi alte sume care sunt legate de indemnizaţia parlamentarilor", a declarat Ialomiţianu.

Majorarea indemnizaţiilor parlamentarilor ar genera, în mod automat, şi majorarea indemnizaţiei de şedinţă, cheltuielile de transport şi, implicit, suma forfetară care este stabilită la 1.5% din indemnizaţia parlamentarilor, a explicat Ialomiţianu.

Etichete: demnitari, ordonanță, salarii

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE