Dispar magazinele de pe Magheru, Lipscani, Piaţa Romană şi Dorobanţi. Din ce motivMagazinele şi alte unităţi comerciale ar putea dispărea de la parterul blocurilor cu risc seismic gradul I şi II, dacă o lege adoptată de parlamentari va deveni aplicabilă în acest an şi va fi pusă în practică. Cele mai multe blocuri cu risc seismic, gradul I şi II, sunt concentrate în centrul Capitalei, pe străzile Magheru, Lipscani, Piaţa Romană şi Dorobanţi. 

Dispar magazinele de pe Magheru, Lipscani, Piata Romana si Dorobanti. Din ce motiv (Foto citytripplaner.com)
Dispar magazinele de pe Magheru, Lipscani, Piaţa Romană şi Dorobanţi. Din ce motiv (Foto citytripplaner.com)

Magazinele de orice tip, băncile și alte unități comerciale vor fi scoase din spațiile în care lucrează, în cazul în care acestea sunt la parterul clădirilor cu risc seismic gradul I sau II, dacă o lege adoptată de parlamentari care va deveni aplicabilă în acest an va fi și pusă în practică. Parlamentarii vor să îi oblige astfel pe proprietarii apartamentelor să își consolideze blocurile, dar lovesc puternic în comercianți.

Viitoarea lege, avizată favorabil inclusiv de Guvern, interzice activitățile permanente și/sau temporare în spațiile publice cu altă destinație decât cea de locuință din imobilele cu risc seismic, care implică aglomerări de persoane, până la finalizarea lucrărilor de consolidare a imobilelor. Argumentul invocat este "creșterea nivelului de siguranță la acțiuni seismice a construcției în care se află acele spații".

Cele mai multe clădiri cu riscul I și II sunt în București, în centrul orașului, aproape toate având la parter spații ocupate de magazine, fast-food-uri, bănci, baruri și alte centre comerciale.

Practic, aproape toate clădirile de pe bulevardele Magheru, Nicolae Bălcescu, Carol, Lipscani, Piața Romană au la parter unul sau mai multe spații în care sunt derulate activități comerciale, clădiri aflate în această situație fiind și pe Calea Dorobanți, Calea Moșilor, Calea Victoriei, Șoseaua Coletina, Ștefan cel Mare, dar și în multe alte zone adiacente sau la periferie, inclusiv în alte orașe.

Dacă legea gândită de parlamentari, care nu mai trebuie decât promulgată de președinte și care nu face diferență între clădirile de risc I și cele de risc II, ar fi și aplicată, toate aceste firme ar fi vizate. DETALII, pe profit.ro. 

Etichete: dispariţie, dorobanţi, lege, magazine, Magheru, Piaţa Romană, realitatea

0/6 COMENTARII
Andreea
27 oct 11:28
+0
VOTURI
-0
Centrul Bucurestiului ar fi cel mult - prin exceptie, de fapt - pana pe la Piata Romana. Dorobantiul nu este centru.
bogdan
25 oct 09:49
+0
VOTURI
-0
Cea mai solicitata oferta de lucru
online! Suntem in plina ascensiune si suntem
cei mai cautati! Oferim celor interesati posibilitatea unei
colaborari online, part-time, la domiciliu, cu castiguri
asigurate prin contract de comision. Cerem: cunostinte
minime de navigare pe internet, de lucru cu fisiere pdf si
word, de folosire a emailului. Sunt necesare calculator si
conexiune la internet. Asiguram instruire gratuita si pas cu
pas. Numai persoanele foarte serioase sunt asteptate sa
ceara detalii la adresa de email: bogdanandrei18@yahoo.com
Nicu
24 oct 13:33
+0
VOTURI
-0
Câștigă bani pe net! Acum ai posibilitatea să-ți asiguri un venit suplimentar lunar de până la 300 de euro, lucrând acasă. Nu este necesară experiența. Instruirea se face gratuit, prin email. Plata câștigurilor realizate este garantată prin contract legal de comision. Pentru detalii suplimentare trimite un mesaj cu textul INFO la adresa de email: nicufarcas@gmail.com
Magheru Two
24 oct 08:08
+0
VOTURI
-0
Majoritatea blocurilor cu bulina rosie nu pot fi reabilitate din cauza celor care au afaceri la parter si nu vor sa sisteze activitatea pe timpul lucrarilor de reabilitare.

Hai ma, serios? J-de-mii de proprietari de apartamente in blocuri cu bulina nu-s lasati de magazinele de la parter, care nu vor sa-si inchida activitatea? Sau aia j-de-mii n-or avea bani de reabilitare, sau unde sa se mute pe perioada reabilitarii?
E usor de spus sa se darame si sa se reconstruiasca, dar locatarii unde se duc in timpul ala? Si esti tu sigur ca se vor reconstrui blocurile de locuinte, sau vine vreun baeat-de-baeat care pune mana pe teren si-si construieste vreun mall? Chiar tu ai spus Magheru One.
Inainte sa decizi tu daramarea, mai bine te gandesti cum ar fi daca TU ai sta acolo.
UWA
23 oct 21:43
+0
VOTURI
-0
Este corect! Dar e cam alarmist: " aproape toate clădirile de pe bulevardele Magheru, Nicolae Bălcescu, Carol, Lipscani, Piața Romană" au la parter astfel de activitati comerciale, dar nu toate au risc seismic. Majoritatea nu au , dar e adevarat ca multe sunt in aceasta situatie.
alex
23 oct 10:23
+0
VOTURI
-0
foarte bine! Majoritatea blocurilor cu bulina rosie nu pot fi reabilitate din cauza celor care au afaceri la parter si nu vor sa sisteze activitatea pe timpul lucrarilor de reabilitare. Pe Magheru sunt blocuri absolut hidoase si care par ca vor cadea la prima adiere de vant.. astea ar trebui daramate si reconstruite dupa modelul cladirii "Magheru One".

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE