Încă un sector renunță la ridicarea mașinilor parcate ilegal. Dispar şi ultimii hingheri autoLa sfârşitul lunii mai, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis ca maşinile parcate neregulamentar să nu mai fie ridicate de pe străzi. În ultimul an, doar în sectoarele 1,4 şi 6 din Capitală mai acţionau hingherii auto. 

Au cazut si ultimii hingheri ai Capitalei. NU SE MAI RIDICA MASINILE, in Sectorul 6
Au căzut şi ultimii hingheri ai Capitalei. NU SE MAI RIDICĂ MAŞINILE, în Sectorul 6

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis, la sfârşitul lunii mai, că nu este legal ca autoturismele să fie ridicate, iar şoferii să fie sancţionaţi în baza unor hotărâri ale Consiliilor Locale, iar prevederea referitoare la ridicarea maşinilor ar trebui prevăzută în Codul Rutier, potrivit instanței de judecată. 

La aproape două luni distanţă, au scăpat de hingherii de maşini şi şoferii din Sectorul 6, la ultima şedinţă de Consiliu Local Sector 6 din data de 9 iulie 2015 directorul general al Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 fiind împuternicit pentru efectuarea demersurilor legale pentru încetarea contractului de concesiune de servicii încheiat cu SC Ilcor Auto Eco SRL, societatea care ridica maşinile parcate neregulamentar în sector. 

"Începând cu data prezentei, se împuterniceşte Directorul General al Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6, ca în numele şi pe seama Consiliului Local Sector 6, să efectueze toate actele necesare ce se impun în vederea încetării Contractului de Concesiune de servicii cu nr. 3/20.04.2010, încheiat cu S.C. Ilcor Auto Eco S.R.L., fără stabilirea, în procedura concilierii, de daune/despăgubiri în sarcina mandantului concedent, respectiv Consiliului Local Sector 6, precum şi să le semneze în numele acestuia", se specifică în Hotărârea Consiliului Local Sector 6. 

Peste 500 de maşini ridicate lunar de pe străzile din Sectorul 6, în 2014

Anul trecut, firma Ilcor Auto Eco a ridicat 6.368 de autovehicule parcate neregulamentar în Sectorul 6, conform unui răspuns al Primăriei Sector 6. Tarifele practicate de această firmă au fost printre cele mai mari din Bucureşti, un şofer căruia i se ridica maşina ajungând să plătească aproximativ 850 de lei (100 de lei pentru „pregătire şi fotografiere-sigilare", 250 de lei pentru ridicare, 250 de lei pentru transport şi 250 pentru a o recupera. 

Zonele din Sectorul 6 de unde au fost ridicate cele mai multe maşini, în 2014, sunt : Bd. Iuliu Maniu, Calea Plevnei, Calea Crângaşi, Splaiul Independenţei, str. Sibiu, str. Braşov, str. Valea Cascadelor, Bd. 1 Mai, Calea Giuleşti şi str. Fabricii. 

Firma Ilcor Auto Eco a câştigat licitaţia pentru ridicări de maşini în anul 2010, pe când Primăria Sectorului 6 era condusă de primarul PDL Cristian Poteraş. Firma a fost înfiinţată de doi oameni de afaceri, Ilie Potecaru (candidat PP-DD la Parlament, patronul restaurantului „Bârlogul Lupilor" şi al unei firme de pază numită Wolf Activ Grup) şi Ion Cornel Petruţ. Ei nu mai apar oficial în acţionariatul firmei, aceasta fiind deţinută acum de soţii Vasilica şi Viorel Victor Vieru, precum şi de Marin Alexandru Lazăr, scrie Gandul. Conform presei, familia Vieru are afaceri cu aur şi amanet, iar Viorel Vieru îi administrează firmele lui Ion Cornel Petruţ, cel care a înfiinţat societatea Ilcor. Firma are strânse legături cu Poliţia Locală Sector 6, de altfel în 2012 la Ilcor fiind angajat pe post de consilier juridic fostul şef al Poliţiei Locale, Cristinel Eftimie, care în prezent este consilier local al Sectorului 6 din partea PP-DD.

Judecătorii ICCJ cer ca ridicarea maşinilor să fie prevăzută în Codul Rutier

Astfel, în prezent, nu se mai ridică maşini în niciun sector al Capitalei, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție susţinând că prevederea ridicării mașinilor ar trebui de fapt introdusă în Codul Rutier. Ridicarea maşinilor parcate neregulamentar este ilegală, au decis judecătorii ÎCCJ. Procedura de aplicare a măsurii tehnico-administrative constând în ridicarea vehiculelor staţionate/oprite neregulamentar pe partea carosabilă nu poate fi reglementată prin hotărâri ale consiliilor locale, susţin aceştia. DETALII, AICI. 

CITEŞTE ŞI Cum i-a învins Carmen Brumă pe hingherii de mașini din Sectorul 6

Imediat după anunţarea deciziei ICCJ, Sectorul 1 - unde opera firma de ridicări auto Transauto, ce a fost deţinută de Florian Walter (patronul firmei de salubrizare Romprest, în prezent, propus pentru extrădare din Emiratele Arabe Unite, fiind pus sub acuzare de DIICOT fiind suspectat că, în perioada 2013-2014, a constituit și coordonat un grup infracțional organizat, ce acționa pe raza mai multor județe și în municipiul București, care a desfășurat operațiuni financiare din sfera evaziunii fiscale și a spălării banilor, prin reducerea artificială a profitului impozabil și TVA de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăți și utilizarea de societăți comerciale "tip fantomă") a renunţat la serviciul de ridicări auto, după cum B365.ro a scris aici. 

În Sectorul 4, primarul Cristian Popescu Piedone a anunţat încă din luna ianuarie că a expirat contractul cu firma care se ocupa de ridicarea maşinilor parcate neregulamentar şi că nu va mai încheia unul nou, serviciul urmând să fie prestat de poliţiştii locali. 

"Aşa este în toate ţările civilizate şi ne-am dorit alinierea la reglementările care impun respectul faţă de cetăţean, de drepturile acestuia şi de normele de convieţuire socială! Astfel, odată cu achiziţionarea acestui prim utilaj, începând cu 1 iulie a.c., prin Direcţia Poliţie Locală Sector 4, vom trece la ridicarea strict a maşinilor care blochează intersecţiile, intrarea în instituţiile de interes public sau care ocupă locuri pentru care sunt plătite taxe de ocupare a domeniului public pentru parcările de reşedinţă. Utilajul va staţiona în curtea Primăriei Sectorului 4 şi va acţiona în funcţie de ceea ce poliţiştii locali constată pe teren, ţinând cont, cu precădere, de ceea ce ne semnalează cetăţenii. Vom interveni prompt, numai unde situaţia o va impune! Nu lucrătorii unor societăţi comerciale, ci doar poliţiştii locali, garanţi ai respectării Legii prin uniformă şi atitudine, vor asigura desfăşurarea în bune condiţii a activităţii de ridicare a autovehiculelor parcate neregulamentar", a declarat Cristian Popescu – Piedone, primarul Sectorului 4, într-un comunicat remis B365.ro. 

VEZI AICI Cum arată utilajul cu care Poliţia Locală Sector 4 va ridica maşinile parcate neregulamentar. FOTO 

Etichete: barlagul lupilor, hingheri auto, Ilcor Auto Eco SRL, Poliția Locală Sector 6, rareş mănescu, realitatea, ridicare maşini, ridicări auto, Sectorul 6

0/10 COMENTARII
ady88
22 iul 20:10
+0
VOTURI
-0
Bravo! Suntem cu inca un pas mai aproape de Papua Noua Guinee. Hai sa facem din strazile noastre un BALCI TOTAL.
claudiu
17 iul 07:13
+0
VOTURI
-0
Dacă visul tău este să-ţi faci o casă sau orice altceva care costă o sută de mii de euro, dar serviciul tău îţi aduce bani doar atât cât să supravieţuieşti, atunci ai o problemă. Înseamnă că trebuie să schimbi ceva!! Trebuie doar sa faci pasul de a te convinge ca aceasta oferta este serioasa si reala! Si te vei convinge extrem de repede! E bine sa profiti neaparat de aceasta sansa! Metoda de lucru este foarte simpla si accesibila pentru toti! Cere detalii mai multe la adresa mea de email: xmc0202@gmail.com
gabriel
16 iul 19:05
+0
VOTURI
-0
Amenzile in parbriz ca in Austria sau Germania si bagate direct la Taxe Locale, fara drept de contestatie. De aceste amenzi se ocupa firme private prestatoare catre Primarii.
Cris
16 iul 16:30
+0
VOTURI
-0
Masinile nu ar trebui ridicate decat in caz de abateri grave unde e evidenta nesimtirea posesorului... In celelalte cazuri e suficient un avertisment, eventual un tichet de amenda cum e in alte tari... Ridicarea masinii era un abuz grosolan. Practic se statea la panda sa parcheze unul aiurea sa tabare pe masina sa o duca de acolo si sa-i umfle omului 800 de lei (suma incredibila)...

Se corecteaza astfel un abuz de tara africana...
laurbalaur
16 iul 15:02
+0
VOTURI
-0
Buia aste care comentati iurea,mie mi s-a ridicat masina abuziv si am platit 800 ron,asa ca mnu mai mancati kkt!Conform normelor europene,in nici o tara din europa nu se ridica masinile,da,sa se dea amenda daca ai parcat ca un bou nesimtit,dar mie mi s-a ridicad do pe o strada care nu incurca cu nimica! asa ca mucles!
coscobus
16 iul 14:39
+0
VOTURI
-0
Inca o masura buna luata in Bucuresti..in loc sa inaspreasca pedepsele pentru cei care parcheaza neregulamentar, se incurajeaza nesimtirea si meltenismul. Sa se bucure toti cocalarii care vor parca peste tot. Sa nu va mire cand vom vederea masini parcate pe mijlocul strazii pe Magheru sau pe rondul de la Ch De Gaulle.
saruman
16 iul 14:36
+0
VOTURI
-0
Super!!! Cocalarii, manelistii si nesimtitii pot parca linistiti unde vor: pe spatiile verzi, pe trotuare, in scara blocului, pe linia de tramvai.
MARINELU
16 iul 10:57
+0
VOTURI
-0
Ebine. S-a dat liber la nesimtiti. Ridicati pietonii care traverseaza neregulamentar.
Cris
16 iul 10:55
+0
VOTURI
-0
Era oricum tzeapa cu ridicarile de masini... Ar trebui sa dea banii inapoi la oameni...
George
16 iul 10:49
+0
VOTURI
-0
ATENTIE cocalari! Puteti parca acum si in scara blocului si pe trecerile de pietoni.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE